Grote evenementafbeelding: Afgelast: Rob Acda Award University

Gratis toegankelijke muzikantendag voor nieuwsgierige muzikanten, deelnemers van de Rob Acda Award 2022 en jonge muziekprofessionals.

Afgelast: Rob Acda Award University

Dit evenement is helaas afgelast. Deelnemers krijgen persoonlijk bericht.
za 8 jan 2022
Stage 2
Deuren: 12:30
Start: 12:30
End: 16:15
Gratis entree - meld je aan via het formulier
Vorig evenement

Helaas is dit evenement afgelast. Alle deelnemers krijgen persoonlijk bericht over een hybride vorm van de University dag, via opgenomen content aan interviews, video’s en interactieve vraaggesprekken! De voorrondes van de Rob Acda Award staan nog gepland voor eind januari en februari. We houden je op de hoogte hierover via de website.

Meld je hier aan voor gratis entree.

Dit concert is toegankelijk met een coronatoegangsbewijs.  Lees hier onze uitgebreide informatie over het coronatoegangsbewijs. Alle aanmeldingen krijgen 48 uur voor het optreden een e-mail met alle informatie over het bezoek in Patronaat.

Omdat talentontwikkeling voor Patronaat en de organisatie van de Rob Acda Award een zeer belangrijk onderdeel is, bieden we een gratis verdiepingsprogramma aan voor de deelnemers aan de Rob Acda Award. Het event is gratis toegankelijk voor iedereen die zich heeft ingeschreven voor de Award, de genomineerden voor de voorrondes, de genomineerden voor de Night editie, en ook voor muzikanten die gewoon heel nieuwsgierig zijn!

Ambitieuze muzikanten zijn allemaal uitgenodigd om een dag in Patronaat workshops van professionals te volgen. Wij willen in dit traject deelnemers verbinden aan professionals om zo de benodigde expertise, netwerk en kennis over te brengen. De award dient namelijk ook als belangrijke brugfunctie en zorgt voor een gezonde doorstroming van deelnemend talent naar de top! Op deze dag komen een aantal thema’s voorbij en wordt de dag afgesloten met een borrel waar je ook persoonlijk je vragen kan stellen aan de professionals.

Het programma:

12:30 open / aftrap in de foyer

13:00 – 14:00 Marketing & PR
Hoe vergroot je je bereik online en offline? De meeste artiesten hebben wel een Facebook pagina en een Instagram pagina, maar hoe haal je daar het meeste uit, en wat zijn de beste manieren om je muziek te delen? Hoe val je op tussen al het aanbod en alle andere acts die in dezelfde stroom mee gaan, en hoe maak jij je eigen successen? Onze marketing professionals zullen je handige tips & tricks geven om op te vallen en veel bereik en luisteraars te creëren. Sprekers: Jip Klompenhouwer (Patronaat) en Lenneke Knape (Merchstore)

14:00 – 15:00 Tourmanagement
Hoe organiseer je jouw eerste tour? Als je eenmaal alle plekken in je stad en de naaste regio hebt gehad, is het tijd om ook daarbuiten te gaan spelen. In heel Nederland, of zelfs het buitenland. Maar wat niet veel bands realiseren, is dat daar een grote logistieke uitdaging aan vooraf gaat. Waar moet je allemaal aan denken? Hoe kan je slim touren, waar moet je op letten als tourende band, wat zijn de valkuilen? Experts Carlijne Schreijer (Suzan & Freek, Rondé) en Lotje Horvers (M83, Röyksopp) praten je bij.

15:00 – 16:00 Boekingen en shows
Hoe bouw je aan een steeds groter publiek in de zaal? Waar letten programmeurs van zalen op, en hoe kom je tussen het programma van je favoriete podium? Of je wil misschien wel starten met een mooi voorprogramma, maar kan dat eigenlijk wel? De programmeurs en boekers hebben altijd een visie, maar hoe kom je daar achter? Martijn Mannak (Atlas Agency) en Daan Holthuis (Programmeur Live Patronaat) vertellen je meer.

16:00 – 17:00 Borrel + liveband in Stage 2

Je kan om 12:30 gratis binnenlopen. De panels worden seated georganiseerd, vol is vol, dus kom op tijd. Er is plek voor zo’n 50 deelnemers per zaal. Wil je met de hele band komen? Gezellig! We vinden het juist erg leuk als je je medemuzikanten meeneemt naar deze dag, hoe meer kennisdeling hoe beter. Indien er nog coronamaatregelen gelden, gaan we de meeting online doen. Meer informatie volgt dan op deze website.

Meer informatie over de Rob Acda Award
Rob Acda Award 2022 gaat weer ambitieus van start en dit maal in een nieuw jasje. De Rob Acda Award is een professionele muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Door deel te nemen aan de competitie krijgen muzikanten de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière. Deelnemers doen podiumervaring op, krijgen feedback van professionals, verwerven bekendheid en gaan potentieel naar huis met een rijk gevuld prijzenpakket.

Rob Acda Award Day n Night editie gaat dit jaar van start. In de “Day” versie gaat Rob Acda Award door zo als we hem kennen met voorrondes en een finale. Nieuw is echter de “Night” versie waar we muzikanten willen horen die meer affiniteit hebben met de nacht en de muziek die daarbij hoort. We voelen aan dat er vraag naar is in de stad, door al het talent wat zich in de nachten laat zien, hier zien we steeds meer professionalisering rondom deze acts. Door alle aandacht op de nachtcultuur in Haarlem is dit een logische stap. We hopen veel nieuwe talenten te kunnen scouten die in de nachten kunnen spelen en willen wij deze talenten de kans geven op een award met een bijpassend prijzenpakket.

Gratis toegankelijke muzikantendag voor nieuwsgierige muzikanten, deelnemers van de Rob Acda Award 2022 en jonge muziekprofessionals.

Line-up

Afbeelding voor festival act: Lenneke Knape

Lenneke Knape

Mijn carrière in de muziek industrie begon ik ooit als ik presentator van het punk programma Wit-Lof bij KINKfm. Daarna werkte ik voor Punk & Rock platenlabels als Kung Fu Records, Epitaph en Bad Taste records. Waarna ik als Europees marketing manager het schoenenmerk van Tom Delonge (BLINK182) Macbeth Footwear in Europa op de markt heb gezet. Ik ben manager geweest van acts als The Deaf en The 101’s en wordt ingehuurd als marketing en branding specialist door o.a. Melkweg, Herman Brood Academie en Gerrard Street. Sinds 1 januari dit jaar is mijn nieuwe project Merchstore, het bedrijf run ik samen met mijn partner en met deze muziek- en fashion onderneming bieden wij een oplossing voor artiesten en merken op het gebied van webshops, custom merchandise en de marketing eromheen. Onze klanten zijn o.a. Anneke van Giersbergen, Son Mieux, Delain, Matt Simons, Typhoon,LAKSHMI en Atticus clothing.
Afbeelding voor festival act: Jip Klompenhouwer

Jip Klompenhouwer

Hoi! Mijn naam is Jip, senior Marketing & PR medewerker bij Patronaat. Begon mijn culturele carrière als online marketeer bij Triomf Agency in Utrecht, ben een punk-, hiphop- en neoklassiekliefhebber en woon in Amersfoort.
Afbeelding voor festival act: Martijn Mannak

Martijn Mannak

Als boeker vertegenwoordig ik internationale artiesten voor Nederland, met name in de americana/folk hoek. Naast het boeken ben ik docent op de Herman Brood Academie.
Afbeelding voor festival act: Daan Holthuis

Daan Holthuis

Daan Holthuis is sinds december 2019 programmeur bij Patronaat in Haarlem, waar hij zich vooral ontfermt over het heavy programma. Daarvoor was hij werkzaam voor Melkweg Amsterdam en heeft hij als freelancer gewerkt voor onder andere Patronaat, FortaRock, The Sound of Revolution, Complexity Fest en het Deense COPENHELL, een festival waar hij nog steeds voor werkt als social media consulent.
Afbeelding voor festival act: Carlijne Schreijer

Carlijne Schreijer

Carlijne Schreijer is sinds 2014 werkzaam in de muziek branche als tour-, stage- en productiemanager. Gedurende deze jaren heeft zij gewerkt met nationale en internationale artiesten als bijvoorbeeld Suzan & Freek, Bløf, RONDÉ, Lil Kleine, San Holo en BASTILLE. Tevens is zij werkzaam als stagemanager bij poppodium Melkweg en als promoter rep voor Greenhouse Talent.
Na zes jaar onafhankelijk te hebben gewerkt is zij sinds 2021 de samenwerking aangegaan met Riverjuke. Hierdoor is haar portfolio flink uitgebreid en staat het touren met artiesten als Arlo Parks en Maisie Peters op de planning voor 2022.
Afbeelding voor festival act: Lotje Horvers

Lotje Horvers

Lotje Horvers werkt sinds 2003 als tourmanager op wereldwijde tours, van club tot arena niveau. Ze werkt onder andere met Fever Ray, Robyn, Röyksopp, M83 & the Knife. In 2020 won ze de Women in Live Music "Tour Manager of the year" award, is een frequent panelist en muziekindustrie webinar-host en zit in het bestuur van de Tour Production Group.
Dit jaar heeft ze stichting Backstage Pass opgericht, gericht op het vergroten van diversiteit en inclusie in de Nederlandse live muziek sector.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Rob Acda de eerste programmeur van Poppodium Patronaat was
er ook speed dates zijn met muziekprofessionals!
Joshua Nolet lead zanger van Chef'special ook mee heeft gedaan aan de Rob Acda Awards. Toen nog met de band FunkAbilities
Festivalnieuws
02 Mei 2022

Speciaal bericht van Thomplexity

Complexity Fest
Thomplexity met een speciaal bericht voor alle bezoekers en fans van ons geliefde Complexity Fest.

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →