Artiesten info

Welkom bij Patronaat!

Patronaat bevindt zich sinds 1984 aan de westzijde van het centrum in Haarlem. Voorheen fungeerde het pand als school, maar inmiddels is het uitgegroeid tot één van de toonaangevende kernpodia van Nederland. Met Stage 1 (950 cap), Stage 2 (350 cap) en Stage 3 (120 cap), biedt het plaats voor concerten, dance nachten en meer uiteenlopende culturele activiteiten van internationale acts tot lokale helden.

We kijken uit naar je optreden en een fijne samenwerking. Om de productie soepel te laten verlopen, vragen we je de informatie op deze pagina door te nemen. Meer uitgebreide informatie vind je in Venue Rider Patronaat 2021-2.

De technische specs van onze zalen vind je hier:

Technische specs

Contact:
Productie: prepro@patronaat.nl
PR/Marketing: publiciteit@patronaat.nl
Contact op de dag zelf: +31 (0) 23-5175 876/ bedrijfsleiding@patronaat.nl

Artiesteningang / loading dock:
Ruychaverstraat t.o. nummer 16, Haarlem

Publieksingang:
Zijlsingel 2
2013 DN Haarlem

Bereikbaarheid & parkeren:
Onze loading dock bevindt zich in het pand en biedt ruimte voor maximaal twee full size nightliners plus trailers. De ingang is aan de achterkant van het gebouw, de uitgang aan de voorkant; beide zijn op straatniveau.

We proberen aan zoveel mogelijk voertuigen binnen plek te bieden, maar houdt er rekening mee dat de loadingdock gedeeld wordt voor alle zalen. Daarom kan het nodig zijn een aantal voertuigen op één van onze parkeervergunningen in de wijk achter Patronaat te parkeren, of in de beveiligde parkeergarage tegenover Patronaat. Volg a.u.b. de parkeerinstructies op van de bedrijfsleider om deze logistiek zo soepel mogelijk te laten verlopen.

De load-in gebeurt vanuit de loading dock via onze goederenlift die direct uitkomt op het podium van Stage 1 en Stage 2. In sommige gevallen gaat dit via de voorkant van het gebouw; dit geldt enkel voor Stage 3. Bij aankomst kun je aanbellen naast de grijze roldeur aan de achterzijde van het pand (Ruychaverstraat). De bedrijfsleider laat je binnen en wijst waar je kunt parkeren om in te laden.

Meer informatie over onze loading dock en informatie voor grote voertuigen is te vinden in onze venue rider.

Veiligheid & geluidsrestricties:
Patronaat maakt er prioriteit van een veilige werkomgeving te bieden voor haar personeel en gasten. Daarom vragen we gastorganisaties zich ook aan beschermingsmiddelen en Arbo-regels te houden. Denk hierbij aan het juiste schoeisel en gehoor- en gezichtsbescherming, maar ook te letten op de juiste werkhouding en de geluidsrestricties volgens het convenant Preventie Gehoorschade Versterkte Muziek te volgen. Dit houdt in dat er een maximum van 103 dB(A) leg / 15 minuten is toegestaan.

Veiligheid reikt verder dan fysieke maatregelen; ook in verbale communicatie dient men met respect met elkaar om te gaan.

Het gebruik van vuur, vuurwerk, CO2, confetti, streamers of schuim is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de productie afdeling. Stagediven door artiest of publiek is verboden met het oog op lichamelijk letsel.