Bezoekersinfo

We kijken uit naar je bezoek!

Je vindt Patronaat aan Zijlsingel 2, 2013 DN Haarlem. We moedigen je aan om aan het milieu te denken en zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen.

Patronaat is een PIN-only locatie, wat betekent dat je er alleen met je pinpas kunt betalen. Wil je een locker huren? Lees hieronder meer over hoe dit werkt.

Andere vragen? Zie de FAQ onderaan deze pagina met daarin alle informatie omtrent je bezoek aan Patronaat.

Leuk dat je langskomt!

Patronaat programmeert ook op deze externe locaties:

Caprera
Hoge Duin en Daalseweg 2
2061 AG Bloemendaal
Rapa Nui
Boulevard Barnaart 27
2041 JA Zandvoort
Woodstock69
Zeeweg 94 - tent 7
2051 EB Bloemendaal aan Zee
Slachthuis
Rockplein 6
2033 KK Haarlem
PHIL Haarlem
Lange Begijnestraat 11
2011 HH Haarlem

Bereikbaarheid

Patronaat ligt op ongeveer 15 minuten loopafstand van Haarlem Centraal. Volg vanaf het Stationsplein de Kruisweg richting het stadscentrum en volg de richtingsbordjes naar Patronaat. Je kunt ook de bussen 50, 255, 340, 346 of 356 naar halte Raaksbrug nemen. Vanaf daar is het slechts een minuut lopen.

Met de fiets?
Op het Hortusplein, achter de Jopenkerk, is een gratis en bewaakte fietsenstalling met plek voor 1000 fietsen en 45 oplaadpunten voor elektrische fietsen. Check de openingstijden hieronder bij onze FAQ.

Tickets

Wij verkopen tickets via het ticketsysteem van Ticketmaster Nederland. Het gaat hierbij om vrije staanplaatsen, tenzij anders vermeld. Kijk voor de algemene bepalingen van Ticketmaster en Patronaat bij onze Voorwaarden in de footer. Wij kunnen niet garanderen dat tickets via een andere ticketprovider geldig zijn, Ticketmaster Nederland is ons enige officiële verkoopkanaal.

Toegankelijkheid

Heb je een lichamelijke beperking, ben je wat sneller moe of onlangs gestruikeld en daardoor slecht ter been? We streven ernaar je bezoek zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.

Neem voor meer informatie contact met ons op via info@patronaat.nl, of om de mogelijkheden te bespreken.

Duurzaamheid

Wij doen er alles aan om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Help je mee? Dit kan al door bijvoorbeeld met het OV te reizen en je ticket vanaf je telefoon te laten scannen. Ga het gebruik van weggooiplastic tegen en koop een Patronaat-branded Dopper aan de bar!

Lockers

In onze foyer staan lockers waarin je jouw jas of tas kan opbergen. Er is geen garderobe. Je reserveert een locker door de QR-codes bij de lockers te scannen met je telefoon. Geen telefoon bij je? Onze medewerkers in de foyer helpen je graag.

Delen mag en kan natuurlijk ook! Kom licht bepakt naar Patronaat, er is namelijk geen plek voor grote tassen en overige bagage. Tassen groter dan A4-formaat mogen wegens veiligheidsregels niet mee de zaal in. Check de precieze afmetingen van lockers in de FAQ hieronder.

Overige vragen

Heb je niet gevonden wat je zocht? Check hieronder onze FAQ of mail je vraag naar info@patronaat.nl.

FAQ

 • Geldt er een minimumleeftijd voor bezoek aan Patronaat?
  Wij zijn er groot voorstander van dat iedereen van jongs af aan opgroeit met zoveel mogelijk muziek in zijn/haar/diens leven. Daarom zijn concerten toegankelijk voor alle leeftijden, tenzij anders aangegeven op de pagina van het betreffende evenement. Bedenk wel van tevoren of de setting van het evenement een fijne omgeving is voor de minderjarige. Voor advies mag je ons altijd bellen of mailen!

  Al onze nachtprogramma's zijn toegankelijk vanaf achttien jaar en ouder, tenzij anders aangegeven.


  We adviseren je verstandig om te gaan met je eigen gehoor en dat van kinderen. Zorg er daarom altijd voor dat jonge kinderen de juiste gehoorbescherming dragen bij concerten. Patronaat verkoopt oordoppen, maar heeft geen koptelefoons beschikbaar.


 • Ik ben slecht ter been, kan ik ergens zitten?
  We hebben in onze zalen geen zitplaatsen, wel in de foyer. Voor de zaal zijn er een beperkt aantal krukken beschikbaar die je kunt reserveren. Mail in dit geval naar info@patronaat.nl, vermeld naar welke show je gaat en je naam, dan regelen wij de rest.

  Noem bij aankomst je naam, dan helpen onze collega's je met de kruk. Tip: kom op tijd, zodat de kruk gemakkelijk op een mooie plek gezet kan worden. Wegens brandveiligheid worden de krukken niet middenin de zaal geplaatst maar langs de randen, op het balkon of achterin de zaal.
 • Ik kom met de fiets, waar kan ik parkeren?
  Wij moedigen onze bezoekers aan om de auto zoveel mogelijk te laten staan en met het OV, te voet of met de fiets te reizen. Op het Hortusplein in Haarlem, achter de Jopenkerk, is een gratis én bewaakte fietsenstalling. Deze ligt op ongeveer 200 meter afstand/drie minuten lopen van Patronaat. Hier is ruimte voor 1000 fietsen en zijn er 45 oplaadpunten voor elektrische fietsen. Doe er je voordeel mee!

  Openingstijden fietsenstalling Hortusplein


  MA t/m WO: 07:30 - 00:00


  DO: 07:30 - 02:00


  VR & ZA: 07:30 - 05:00


  ZO: 11:00 - 19:00

 • Ik bezoek een door Patronaat georganiseerd evenement op een externe locatie, waar moet ik zijn?

  Patronaat organiseert op meerdere locaties in en rondom Haarlem. Je vindt de adresgegevens op je ticket, of check ze hieronder:  Philharmonie

  Lange Begijnestraat 11

  2011 HH Haarlem  Caprera

  Hoge Duin en Daalseweg 2

  2061 AG Bloemendaal  Rapa Nui

  Boulevard Barnaart 27

  2041 JA Zandvoort  Woodstock69

  Zeeweg 94 - tent 7

  2051 EB Bloemendaal aan Zee  Slachthuis

  Oorkondelaan 3

  2033 MN Haarlem
 • Is Patronaat toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel of anderszins lichamelijke beperking?
  Ja, Patronaat streeft ernaar om ieders bezoek zo comfortabel mogelijk te doen verlopen. Wel zijn er beperkte plekken beschikbaar voor, bijvoorbeeld, rolstoelen en zijn we ons bewust van de fysieke obstakels in ons pand. Daarom verzoeken we je jezelf van tevoren aan te melden bij onze medewerkers. Dit kan via info@patronaat.nl, waarna we de mogelijkheden met je bespreken. Bij binnenkomst voorzien we, indien gewenst, ook in persoonlijke assistentie.
 • Ik kom met de auto, waar kan ik parkeren?
  Patronaat moedigt de bezoekers aan om aan het milieu te denken en zoveel mogelijk met het OV te reizen. Toch met de auto? Je vindt diverse parkeergarages in en rondom het centrum van Haarlem. Parkeergarage RAAKS ligt op enkele minuten loopafstand van Patronaat.
 • Welke bussen stoppen er bij Patronaat?
  Bussen 50, 255, 340, 346 of 356 stoppen vanuit beide richtingen (van en naar Station Haarlem) bij halte Raaksburg. Vanaf daar is het slechts een minuut lopen.
 • Hoe kom ik van het station bij Patronaat?
  Volg vanaf het Stationsplein de Kruisweg richting het stadscentrum. Vanaf hier staan er richtingsbordjes naar Patronaat die je kunt volgen.
 • Ik ben mijn ticket kwijt, wat moet ik doen?
  Check of je de tickets daadwerkelijk hebt aangeschaft op het mailadres dat je denkt (misschien is deze in het verleden gewijzigd). Kun je ze niet in je online Ticketmaster account vinden? Neem dan contact op met Ticketmaster via customersupporttm@ticketmaster.nl. Vermeld hierbij duidelijk om welke tickets en welk e-mailadres het gaat, dan helpen zij je verder.
 • Ik wil een ticket kopen, waar doe ik dat?
  Alle tickets voor evenementen in, of georganiseerd door, Patronaat koop je via Ticketmaster Nederland. Je vindt alle beschikbare tickets via onze site of via www.ticketmaster.nl.
 • Ik sta op de gastenlijst of wil nog een kaart kopen, waar kan ik me melden?
  Je kunt gewoon in de rij aansluiten, waarna je naam op de gastenlijst wordt gecheckt bij de deur. Indien je nog een ticket wilt kopen, kan dit aan de deur, mits het niet is uitverkocht!
 • Ik wil graag een cadeaubon of (kortings)pas gebruiken voor mijn aankoop, kan dat?
  Patronaat accepteert de Ticketmaster Cadeaukaart, Ticketmaster Vouchers, Podium Cadeaukaart, Cultuurkaart, Haarlempas, Zandvoortpas, CJP-pas en ons eigen Patromaatje. Lukt het niet om online met één van deze cadeaukaarten te bestellen? Mail naar info@patronaat.nl en wij helpen je met plezier verder.

  Ticketmaster cadeaukaarten kun je alleen besteden via ticketmaster.nl.
  De Podium Cadeaukaart kun je alleen uitgeven aan onze bar in de foyer of door een mailtje te sturen naar info@patronaat.nl.

  Neem voor overige cadeaukaarten contact met ons op via info@patronaat.nl voor meer informatie.
 • Ik koop liever een kaartje aan de kassa, kan dat?
  Patronaat is helemaal overgestapt naar online kaartverkoop. Koop je kaarten in de voorverkoop via de ticketshop van Ticketmaster, zo ben je altijd verzekerd van een plek. Indien je er niet uitkomt, helpen we je graag aan de deur. Deze is enkel geopend tijdens openbare activiteiten.
 • Ik ben verhinderd, wat kan ik met mijn ticket doen?
  Wij kunnen je ticket helaas niet terugnemen. Misschien kun je er een vriend of bekende blij mee maken? Je kunt hem eventueel te koop zetten via Ticketmaster Resale!
 • Ik wil iets opbergen, kan dat?
  Ja, er zijn twee type lockers aanwezig in de foyer. De afmetingen van onze medium lockers zijn 210 (h) x 300 (b) x 450 (d) (ongeveer twee jassen en een kleine tas). De afmetingen van onze large lockers zijn: ca 380 (h) x 300 (b) x 450 (d) (ongeveer twee jassen, een rugzak en een helm).

  Je reserveert een locker via de bezoekersmail die je twee dagen voor het evenement ontvangt op het mailadres waarmee je je tickets hebt gekocht. Lukt dit niet? In Patronaat kun je ook een locker claimen door de QR-codes te scannen.
 • Ik wil mijn tas mee de zaal in nemen, kan dat?
  Wegens veiligheidsredenen is het niet toegestaan om tassen groter dan A4-formaat en 10 cm dikte mee de zaal in te nemen. Heb je om (bijvoorbeeld) medische redenen je tas nodig? In dat geval maken we natuurlijk een uitzondering. Spreek één van onze collega's aan zodat we op de hoogte zijn. Bedankt!
 • Geldt er een minimumleeftijd voor bezoek aan Patronaat?
  Wij zijn er groot voorstander van dat iedereen van jongs af aan opgroeit met zoveel mogelijk muziek in zijn/haar/diens leven. Daarom zijn concerten toegankelijk voor alle leeftijden, tenzij anders aangegeven op de pagina van het betreffende evenement. Bedenk wel van tevoren of de setting van het evenement een fijne omgeving is voor de minderjarige. Voor advies mag je ons altijd bellen of mailen!

  Al onze nachtprogramma's zijn toegankelijk vanaf achttien jaar en ouder, tenzij anders aangegeven.


  We adviseren je verstandig om te gaan met je eigen gehoor en dat van kinderen. Zorg er daarom altijd voor dat jonge kinderen de juiste gehoorbescherming dragen bij concerten. Patronaat verkoopt oordoppen, maar heeft geen koptelefoons beschikbaar.


 • Staat je vraag er niet tussen?
  Dat kan natuurlijk gebeuren. Neem in dat geval contact op met info@patronaat.nl. We doen ons best dezelfde dag nog te antwoorden.
 • Kan ik oordoppen kopen bij Patronaat?
  Het is belangrijk om op je oren te letten en het geluid bij evenementen kan soms erg luid zijn. Je kunt bij Patronaat oordoppen kopen aan de bar of bij de automaat in de foyer!
 • Welke huisregels en voorwaarden gelden er in Patronaat?
  Hier vindt je onze huisregels, en Algemene Voorwaarden
 • Hoe betaal ik in Patronaat?
  Patronaat is een PIN ONLY locatie, wat betekent dat je alleen met je pinpas kunt betalen of via je telefoon, met de app van je bank. Het is overigens ook mogelijk om met creditcard te betalen. Patronaat accepteert Maestro, American Express, V PAY, Mastercard en VISA.