Alles over concertbezoek in Patronaat & het coronatoegangsbewijs

25 Januari 22
Corona & Patronaat: alles wat je moet weten over de geldende maatregelen in Patronaat, zoals het coronatoegangsbewijs en de verlengde maatregelen vanaf 26 januari 2022

Update vanaf woensdag 26 januari 2022:  Van 26 januari tot en met 9 maart 2022 zijn er versoepelingen voor de culturele sector. Dit betekent dat sommige concerten weer door kunnen gaan onder strenge voorwaarden! Houd rekening met het volgende als je Patronaat bezoekt:

• Het is verplicht een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag niet ouder dan 24 uur is te tonen, om toegang te krijgen tot Patronaat. Toon deze QR-code middels de Corona Check App op je telefoon.

• Alle concerten vinden plaats in seated setting, met anderhalve meter afstand. Patronaat en de bar sluiten om 22:00

• Het dragen van een mondkapje in Patronaat is verplicht. Deze mag af zodra je op je plek zit.

• Desinfecteer je handen bij binnenkomst en houd anderhalve meter afstand van elkaar; geef elkaar de ruimte.

• Ontwikkel je coronagerelateerde klachten? Laat je testen en blijf thuis tot je de uitslag binnen hebt. Aan de deur vindt een gezondheidscheck plaats en bij twijfel kan ons personeel je toegang tot Patronaat ontzeggen.

Lees meer over het coronatoegangsbewijs en Testen voor Toegang:

Ben je verhinderd, ziek of kan je door corona-omstandigheden niet aanwezig zijn bij dit concert? In sommige gevallen is het mogelijk om bij Patronaat-concerten (met verkoop via Ticketmaster) restitutie te krijgen door coulantere corona-voorwaarden. Lees onderaan hoe je contact kan opnemen. Bij externe ticketverkoop met andere partijen wordt de restitutie door een andere partij geregeld. Hiervoor is Patronaat niet het aanspreekpunt.

Een coronatoegangsbewijs houdt in dat je aan de deur de QR code in de CoronaCheckApp laat zien van één van de drie volgende opties:

– Een negatieve testuitslag van Testen Voor Toegang, maximaal 24 uur oud.
óf
– Een vaccinatiebewijs
óf
– Een herstelbewijs van maximaal 180 dagen oud

Bij de entree vindt ook een gezondheidscheck plaats. Indien er bij de ingang geen geldig coronatoegangsbewijs getoond kan worden, kunnen wij helaas geen toegang tot het concert bieden.

Indien je gebruik maakt van een negatief sneltestbewijs:

Indien je geen vaccinatiebewijs of herstelbewijs hebt, kan je gebruik maken van een gratis sneltest van Testen Voor Toegang. We raden aan zo snel mogelijk online een afspraak te plannen via www.testenvoortoegang.nl zodat je verzekerd bent van een tijdslot. Let op: de uitslag van de test mag maximaal 24 uur oud zijn. Binnen een paar uur na de test ontvang je de uitslag per e-mail, welke je upload in de Corona Check-App. Deze download je gratis in de app store van je telefoon. Samen met je kaartje doet deze uitslag dienst als toegangsbewijs. Let op: wil je geen gebruik maken van de Corona Check-App? Laat dan je uitslagmail op je smartphone of geprint zien bij de ingang in combinatie met je ID-bewijs.

Indien je gebruik maakt van een vaccinatie- of herstelbewijs:

Download de Corona Check-app. Deze kan je gratis downloaden in de app store van je telefoon. Log in met je DigiD om de gegevens op te halen van je vaccinatie- of je herstelbewijs. In de app kan je een QR code aanmaken, die gescand wordt bij de deur. Samen met je kaartje doet deze uitslag dienst als toegangsbewijs. Heb je vragen? Kijk dan op www.testenvoortoegang.nl voor alle informatie.

Let op: er is geen toegang mogelijk wanneer:

• Je negatieve test ouder is dan 24 uur.

• Je een positieve testuitslag hebt.

• Je QR code ongeldig is. We scannen alléén rechtstreeks vanuit de app – dit is een animatie en QR code die wordt ververst. We scannen geen afbeeldingen, screenshots of gifjes.

• Je QR code een internationale code is – zet dus voorafgaand aan je bezoek je Corona Check-App op “Ik ben in Nederland”.

• Je ID niet overeenkomt met de gegevens in je Corona Check-App.

• Je telefoon een gebarsten of kapot scherm heeft, dan is scannen niet mogelijk. Controleer thuis of de QR code in z’n geheel zichtbaar is.

Help ons om de inloop van dit concert soepel te laten verlopen. Dit kan door de volgende stappen:

• Zet voor je vertrek in de Corona Check-App de variant “Ik ben in Nederland” aan.

• Zorg dat je de laatste update van de app hebt. Check thuis in je app store of er nog een update open staat.

• Neem bij een gebarsten of gebroken scherm een geprinte QR code en je ID bewijs mee.

• Laad de QR code vóór je vertrek in de app, zodat dit niet nog aan de deur hoeft.

• Zet de nachtstand of blauwfilter uit, en de helderheid hoog.

• Neem je identiteitsbewijs mee.

• Er is 4G nodig voor de app, we hebben geen werkende wifi buiten het pand. Houd hier rekening mee.

• Zorg tenslotte dat je aan de deur niet te veel apps open hebt staan, anders kan de Corona Check-App vast lopen.

Voor overige vragen mag je altijd contact opnemen met info@patronaat.nl – wel raden we aan eerst te kijken of je vraag niet al wordt behandeld bij de FAQ van Testen Voor Toegang.

Ondanks dat er nog geen einddatum is genoemd, hopen we natuurlijk snel weer voor 100% open te kunnen. Heb je nog meer vragen over restitutie of over je kaarten? Dan kan je ons bereiken op info@patronaat.nl