Patronaat presenteert muzikaal programma gericht op latin, reggae en meer met Zoca Flavor

11 November 22
Van afro tot Anatolische funk, latin tot reggae en dancehall; bij Zoca Flavor staat elke editie in het teken van barstende energie.

Vernoemd naar de kleurrijke, centraal gelegen pleinen ‘zócalos’ presenteert Patronaat het nieuwste programma onderdeel dat minstens twee keer per maand bol staat van gevarieerde, aanstekelijke muziek. Van afro tot Anatolische funk, latin tot reggae en dancehall; bij Zoca Flavor staat elke editie in het teken van barstende energie.

In Mexico zijn zócalos van oudsher de plek waar mensen winkels, kerken, kathedralen en andere overheidsgebouwen vonden. Open plaatsen waar iedereen uit de hele gemeenschap dus samen kwam.  Vanzelfsprekend leidt dit  nog altijd tot culturele en muzikale kruisbestuiving en verrijking, precies wat Patronaat wil bereiken in Haarlem met het Zoca Flavor-programma. De drijvende kracht achter Zoca Flavor is Munira Blom, tevens programmeur voor Reggae Café in Patronaat en Reggae Movement. ‘Samen met programmeur Michel Bloem maken we van Zoca Flavor een breed, aansprekend programma dat het cultureel aanbod in Haarlem verbreed en versterkt’, aldus Blom.  

Stage 3
Het Zoca Flavor-programma is, uitzonderingen daargelaten, gratis te bezoeken in Stage 3 en valt onder het nieuw gelanceerde Co-Creator traject van Patronaat. Hierbij kunnen programmamakers en nieuwe concepten een plek creëren voor artiesten of publiek dat nu nog niet (genoeg) vertegenwoordigd wordt in Patronaat. Blom: ‘Hoewel de genres niet nieuw zullen zijn voor de liefhebbers, zijn ze dit wel voor het programma van Patronaat’. 

Tabanka & Avishai Darash
De eerste twee Zoca Flavor-shows zijn inmiddels aangekondigd: zondag 4 december brengt het Rotterdams Tabanka een hedendaagse interpretatie van funana; de populaire dansmuziek van Kaapverdie. In het nieuwe jaar bezoekt componist Avishai Darash met het Marmoucha Orchestra Patronaat met Andalusische jazz en funk. Daarnaast zal ook het maandelijks terugkerende Reggae Cafe deel uitmaken van het Zoca Flavor-programma. 

Wil je op de hoogte blijven van alles omtrent Zoca Flavor? Volg Zoca Flavor op Instagram en/of Facebook!