Patromaatje is het nieuwe lidmaatschap voor de avontuurlijke muziekliefhebber

01 November 21
Leden krijgen maandelijks aanbod geselecteerd door de programmeurs van Patronaat

Met gepaste trots kondigen we de splinternieuwe versie van Patromaatje aan. Dit is een lidmaatschap voor de avontuurlijke, nieuwsgierige muziekliefhebber die zijn, haar of diens tijd het allerliefst voor het podium van Patronaat besteed, waar nieuwe bands en must-see live acts ontdekt worden. Voorheen was Patromaatje een pasje; meer dan driehonderd pashouders hoorden bij de Patromaatje club. Voor komend seizoen wordt het aanbod uitgebreid, en wordt de pas een lidmaatschap: zo worden de Patromaatjes een nog hechtere community.

De Patromaatje-pas werd in 2017 in het leven geroepen om muziekliefhebbers kennis te laten maken met de parels uit de programmering van Patronaat. Het aanbod is soms zo groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom maakten de programmeurs onderling een selectie van de shows en nachten die absoluut niet te missen zijn, en boden die aan voor een select groepje Patromaatjes. Je kon met de eenmalige aanschaf van een pasje naar maximaal drie shows per maand – elke maand werd een nieuwe selectie bekend. De pas werd uiteindelijk een zeer gewild exemplaar, meer dan driehonderd leden kochten de pas waardoor deze in 2018 en 2019 helemaal uitverkocht was.

Na een onzeker corona-jaar hebben de programmeurs van Patronaat een nieuw Patromaatje gelanceerd. Met een najaar dat volstroomt met nieuw talent, must-see acts en veelbelovende nieuwe gezichten, kan het ook niet anders dan Patromaatje in november 2021 al te lanceren. Er is echter wel een verandering: wat voorheen een pas met barcode was, wordt nu een lidmaatschap. Na aanschaf van het Patromaatje-ticket (€25) ben je lid en kan je met je lidmaatschap in de Patromaatje-ticketshop je gang gaan. Daar komen alle concerten overzichtelijk in te staan waar je als Patromaatje naar toe mag gaan. Je haalt je lidmaatschapkaart in deze afgeschermde shop en zet de show in de agenda. We zien je bij het podium!

Het reserveren van je Patromaatje-ticket gaat vanaf het nieuwe seizoen nét iets anders dan eerdere Patromaatjes gewend zijn. Waar men voorheen met de Patromaatje-pas naar Patronaat kon komen, moet vanaf nu met de lidmaatschapcode online een ticket gereserveerd worden in de Patromaatje-ticketshop. Om zowel nieuwe als oude Patromaatjes op weg te helpen, hebben wij hiervoor een handige video-instructie in elkaar gedraaid.

De selectie bestaat uit must-see liveacts uit binnen- en buitenland, met soms natuurlijk een mooie uitsmijter; zo konden Patromaatje-leden voorgaande jaren al naar Grandmaster Flash, Roots of Heaven Festival, Roosbeef en meer. Komende tijd staan onder meer Annelie, Habib Koité, The Guru Guru en Alles Is Nu Festival 2021 op de planning. Kijk voor alle informatie op de site van Patronaat. De pas is via deze link direct te koop. Via een maandelijkse mailing wordt je op de hoogte gebracht van alle concerten en extra’s. De liefhebbers hoeven niet te treuren: er is ook voor dit jaar een collector’s item pas gemaakt door vormgever Sim Kaart. Alle Patromaatje-leden krijgen de kans om hun unieke pas thuis gestuurd te krijgen.

Het nieuwe Patromaatje seizoen start op 1 november 2021 en loopt tot 1 oktober 2022.