Patronaat & Oedipus Brewing lanceren ‘MASH’; bier geboren uit liefde voor muziek én bier!

12 Mei 22
Vrijdag 20 mei proosten Patronaat en Oedipus Brewing op hun allereerste samenwerking met een extra grote, gratis toegankelijke vrijdagmiddagborrel in Patronaat.

MASH!
Punk is niet dood! Althans, niet als het aan Patronaat & Oedipus Brewing ligt, zo getuige de naam van het allereerste biertje dat het Haarlemse poppodium en de Amsterdamse brouwerij samen maken. ‘MASH’, een licht en fris Belgisch blond bier, is vernoemd naar het zogeheten ‘moshen’; dansen op punk- en rockmuziek in zogeheten ‘moshpits’, wat oorspronkelijk bekend stond als ‘mashing’. 

Want buiten de mosh pits zijn het namelijk ook de granen van Oedipus’ bier die op elkaar inwerken en -beuken, om zo een bruisend en kolkend samenspel van smaken en geuren te krijgen. Er zou nooit een betere naam voor deze samenwerking zijn geweest.

Het perfecte poppodium-bier
MASH is een ‘moderen interpretatie van het klassieke Belgisch blond’, aldus Sander Nederveen, hoofd van smaken bij Oedipus. ‘Moderne hops geven het een frisse citrussmaak en de juiste oats vormen de basis voor een rijke, romige afdronk’. Het perfecte biertje voor een poppodium, zo vindt ook Daan Holthuis: ‘Voor ons wat het belangrijk dat MASH lekker staand in de zaal te drinken zou zijn, in plaats van op het terras’, aldus de heavy programmeur van Patronaat ‘Gecombineerd met de unieke labels op de blikken, ontworpen door Oedipus’ in-huiskunstenaar Victor Brangolo, is het een bier geworden dat staat voor de eigenzinnigheid waar we bij Patronaat trots op zijn’. 

Lancering
Vrijdag 20 mei vindt in Patronaat de feestelijke en gratis toegankelijke lancering plaats van MASH, compleet met een muzikale line-up waar je er extra graag een paar bij opentrekt. Poppy synths, post-punk en ska; genoeg om op te proosten. Zo zullen het Haarlemse GUYY en Dorpsstraat 3 spelen, maar ook Radio Oedipus regulars zoals Little Miss Freedman, Rengo Extra en Timothy F voorzien de avond van muzikale omlijsting.

Proef als één van de eerste dit heerlijke, unieke, perfecte poppodium-bier van Patronaat en Oedipus Brewing en sluit aan bij onze vrimibo-XXL op vrijdag 20 mei vanaf 17:00!