The Homesick

wo 13 okt 2021
€ 15,50
Deuren: 19:30
Start: 20:00
End: 23:00
Vorig evenement

We mogen weer! We draaien onze shows tot 1 november 2021 op 75% van onze capaciteiten en verzorgen een veilige, comfortabele concertbeleving. Dit concert is toegankelijk met een geldig toegangsbewijs én een coronatoegangsbewijs. We vragen je vriendelijk je ticket in de voorverkoop te kopen zodat we je op de hoogte kunnen houden van bezoekersinformatie, en om teleurstelling aan de deur te voorkomen (wanneer een concert uitverkocht blijkt te zijn). Lees hier onze uitgebreide informatie over het coronatoegangsbewijs. Alle kaartkopers krijgen 48 uur voor het optreden een e-mail met alle informatie over het bezoek in Patronaat. Wil je op basis van de nieuwe maatregelen geen gebruik meer maken van je concertkaart? Mail dan info@patronaat.nl met je ticket in de bijlage, en je verzoek voor restitutie.

Na het uitbrengen van hun debuut EP Twst Yr Wrsts in 2014 heeft de – toen nog – piepjonge band lekker doorgepakt, als we in snelle termen mogen praten. Het Friese trio The Homesick heeft sindsdien niet stilgezeten en liet in 2017 hun debuutalbum Youth Hunt los. Afgelopen jaar (2020) was daar opvolger The Big Excercise, een wederom ijzersterke plaat, dat uitkwam via het kwaliteitslabel Sub Pop Records (o.a. J Mascis, Beach House, Weyes Blood en Rolling Blackouts Coastal Fever). De gejaagde post-punk van het trio krijgt op deze langspeler meer diepte in vorm van warmere, barokke elementen als piano, klavier, akoestische gitaar en clarinet.

De band is geen onbekende binnen ons podium, in 2015 waren ze hier voor het eerst tijdens een gratis avond in ons café, in 2016 waren ze me als support van St. Tropez en in 2017 headlinede ze voor het eerst een avond. Nu mogen ze nummer twee achter hun naam schrijven! Uiteraard is niet alleen Patronaat een plek waar de band heeft gespeeld

Tijdschema
19:30 zaal open
20:00 Willie Darktrousers
21:00 The Homesick

Bezoek de website
Afbeelding voor support act: Willie Darktrousers

Support

Willie Darktrousers

Toen Willie in 2019 naar Rotterdam verhuisde verloor hij zijn gitaar in de trein. Sindsdien maakt hij beats op zijn laptop. De nieuwe muziek van Willie Darktrousers is een zoektocht naar de Europese sound van de toekomst. Zo combineert hij folk uit Noordoost-Europa en Keltische muziek, met trap en drill.

Kom in de stemming!

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →