Grote evenementafbeelding: Roxeanne Hazes + Guusje

Roxeanne Hazes + Guusje

vr 22 okt 2021
€ 21,50
Deuren: 19:30
Start: 20:00
End: 23:00
Vorig evenement

Het concert van Roxeanne Hazes op 27 maart 2020, eerder uitgesteld naar 28 novermber 2020 en toen 24 april 2021, is wederom verplaatst en zal nu plaatsvinden op vrijdag 22 okrober 2021. e-Ticketkopers hebben een e-mail ontvangen met meer informatie.

19:30 open
20:00 voorprogramma: Guusje
21:00 aanvang Roxeanne Hazes

We mogen weer! We draaien onze shows tot 1 november 2021 op 75% van onze capaciteiten en verzorgen een veilige, comfortabele concertbeleving. Dit concert is toegankelijk met een geldig toegangsbewijs én een coronatoegangsbewijs. We vragen je vriendelijk je ticket in de voorverkoop te kopen zodat we je op de hoogte kunnen houden van bezoekersinformatie, en om teleurstelling aan de deur te voorkomen (wanneer een concert uitverkocht blijkt te zijn). Lees hier onze uitgebreide informatie over het coronatoegangsbewijs. Alle kaartkopers krijgen 48 uur voor het optreden een e-mail met alle informatie over het bezoek in Patronaat. Wil je op basis van de nieuwe maatregelen geen gebruik meer maken van je concertkaart? Mail dan info@patronaat.nl met je ticket in de bijlage, en je verzoek voor restitutie.

Met haar debuutalbum In Mijn Bloed (2017) sloot Roxeanne Hazes een periode af; ongelukkig, zoekend, boos. Het maakproces was haar therapie. Haar kwetsbaarheid en eerlijkheid werden beloond met lovende reacties, een hit en een Edison. ‘Onze monden vielen open’, luidde het juryrapport. ‘Hazes vindt zichzelf opnieuw uit als kwetsbare popdiva die put uitrock, pop, levenslied, R&B en dance.’ Twee jaar later is Roxeanne Hazes terug met nieuwe muziek.

De carrière van Roxeanne begon op veertienjarige leeftijd. Middels vele honderden optredens en de steevast uitverkochte Holland Zingt Hazes concerten verblijdde ze Nederland en België met haar vaders muziek. Maar na tien jaar begon het te kriebelen en zocht ze een nieuwe uitdaging en uitlaatklep. “Ik wilde weer plezier krijgen in de muziek en een eigen stem en publiek vinden. Ik heb al prachtige dingen mogen doen, maar voor je eigen mensen staan met jouw liedjes is een nieuwe start waar ik lang van heb gedroomd.”

“Schrijven werkt heel therapeutisch voor mij. De een gaat naar een psycholoog en ik ga naar de studio. Dat is mijn atelier waar ik lekker de hele dag mijn kunst kan maken. Het verschil met het proces van mijn vorige album was dat ik toendertijd heel erg op de vlucht was. Ik zat vaak tot laat in de studio om aan dat album te werken. Ik was op zoek naar mezelf en naar iets muzikaals dat er nog niet was. Ik denk dat we dat laatste bereikt hebben. Maar nu weet ik veel beter wie ik ben, wie ik wil zijn en wat ik wil maken.”

Nog tot ver in haar zwangerschap stond Roxeanne op het podium en schreef ze aan nieuwe nummers. “Ik vond het heerlijk om met die grote buik op het podium te staan. Daarnaast kan ik slecht stil zitten en zat ik vol inspiratie. Je moet bedenken dat ik vijf jaar geleden begon met het werk aan mijn debuutalbum. Dat was een andere tijd en een andere Rox. Toen de derde tour met de ‘In Mijn Bloed’ liedjes was aangekondigd, wilde ik ook nieuwe verhalen en inspiraties delen. Ik vind het ook een statement: ik ben meer dan alleen moeder en ik vind mijn carrière, creativiteit en fans erg belangrijk. Wij vrouwen zijn in staat om een kind op de wereld te zetten en daarbij leven we ook nog eens in een tijd waarin we gehoord worden en ons mogen laten zien. Dat pak ik graag met beide handen aan.”

Verloofd, moeder en in een compleet andere fase van haar leven werkt Roxeanne Hazes aan haar tweede album. De eerste resultaten zijn de nieuwe single Mama Was Een Kloozak en voorgangen Bonnie & Clyde. “Ik was nog maar net bevallen van Fender en zat bovenop een grote hormonenbom. Ik wilde de liefde voor mijn verloofde op papier zetten. Ik denk dat veel mensen zich hier in zullen herkennen; het krijgen van een kindje maakt nog verliefder. Intens van iemand houden en daar alles voor over hebben; die ride or die-mentaliteit.” Deze ode aan de liefde schreef zichzelf als het ware. Zonder gastschrijvers en met een subtiele buiging naar Fleetwood Mac, een van haar favoriete bands.

“Moeder worden maakt me in bepaalde opzichten soft; ik word blij van verliefde mensen. Maar ik zal altijd een bepaalde boosheid en ‘fuck you’ naar het verleden houden. Dat blijf ik van me af schrijven. Ten opzichte van een aantal jaar geleden ben ik nog meer mezelf. Ik ben comfortabel in mijn kwetsbaarheid en durf hardop te zeggen ‘Ik hou van jou’. Maar ik zal altijd die melancholie in me houden. Dat zal in mijn Hazes-DNA zitten. Laat mij daar af en toemaar in zwelgen.”

Het nieuwe album is nog niet klaar. “Muziek maken is hetgeen dat ik het liefst doe. Ik wil liedjes maken die mensen blij maken en hopelijk in vervoering brengen. Dat kun je niet overhaasten. Het gaat heel goed, maar ik ben ook heel perfectionistisch. Het vertrekpunt is het vorige album: elektronische popgeluiden met een nostalgisch levenslied randje in een modern jasje. Maar ik merk ook dat ik nog meer muzikale vrijheid claim en grenzen op zoek:van een organisch bandliedje naar een eclectische donkere popsong.

Afbeelding voor support act: Guusje

Support

Guusje

Nadat liedjesschrijver Guus Mulder per ongeluk een demo inzong die hij eigenlijk voor iemand anders geschreven had, volgde een zoektocht die resulteerde in de eerste muziek van ‘Guusje’. De 26-jarige artiest uit Amsterdam laat met zijn innovatieve, Nederlandstalige popmuziek alledaagse taferelen tot de verbeelding spreken. Op zijn debuutalbum, dat nog dit jaar uit moet komen, snijdt Guusje moeiteloos alle kleuren van het liefdesspectrum aan: van de eerste vlinders tot aan een pijnlijk einde van een relatie.

Met liedjes als ‘Regen Kijken’ en ‘Balkon’ wist hij inmiddels menig Spotify playlist (en vrouwenhart) te veroveren, en is Guusje een artiest die je de komende tijd in de gaten wil houden.

Kom in de stemming!

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →