Grote evenementafbeelding: Roots of Heaven Festival 2023

Roots of Heaven Festival 2023

Extra grote jubileumeditie van hét roots-, folk-, blues-, americana- en countrymuziekfestival!
zo 23 apr 2023
Stage 1
€ 29,50
Deuren: 18:00
Start: 18:30
Vorig evenement
time table →

Al jaren een begrip en nu eindelijk terug: Roots of Heaven Festival in Patronaat! Liefhebbers van roots-, folk-, blues-, americana- en countrymuziek weten het al jaren te vinden als één van de meest bijzondere festivals van Nederland. Ryley Walker, Damien Jurado, Iron & Wine, Anne Soldaat, Jason Molina en Blitzen Trapper zijn slechts een greep uit de artiesten die de afgelopen edities het podium beklommen.

De line-up van Roots of Heaven Festival 2023 is compleet! Na het aankondigen van Wovenhand’s David Eugene Edwards hebben we vandaag een nieuwe reeks namen voor je. Zo brengt Natalie Bergman haar krachtige maar tegelijkertijd stille songs van debuutalbum ‘Mercy’, komt Shannon Lay met haar poëtische teksten, vindingrijke melodieën en imposante vocalen en kun je genieten van de ogenschijnlijk simpele songs van Nathan Bell. Naast deze artiesten staan ook Sam de Nef, Woolf, Maurice van Hoek en Sophie Janna dit jaar op Roots Of Heaven Festival.

Roots of Heaven Festival 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door popmagazine Heaven.

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.

 

Line-up

Afbeelding voor festival act: David Eugene Edwards

David Eugene Edwards

De betoverende frontman van Wovenhand en voormalig 16 Horse Power David Eugene Edwards gaat eindelijk solo op tour. Zonder band en zich enkel begeleidend op gitaar gaat hij dit voorjaar on the road. Daarbij put hij uit z'n rijke oeuvre van 16 Horsepower, Wovenhand en meer. De zoon van een rondreizende predikant is de afgelopen dertig jaar uitgegroeid tot een cult-figuur met een imposante staat van dienst, predikend alsof zijn leven er vanaf hangt.
Afbeelding voor festival act: Natalie Bergman

Natalie Bergman

Het verlies van haar stiefvader en moeder, die omkwamen bij een auto-ongeluk, inspireerde Natalie Bergman tijdens een heftige en verdrietige periode tot het schrijven van de nummers die op haar debuutalbum ‘Mercy’ staan. Niet gek dus dat op de vorig jaar verschenen plaat liedjes staan die staan voor ongelooflijk verdriet en het opnieuw heruitvinden van zichzelf. Ondanks het hevige thema van het album hebben de liedjes van Natalie Bergman een kracht die doet denken aan gospel. Niet vreemd, want daar ontstond ooit de liefde voor muziek bij de zangeres. Cirkel rond dus.
Afbeelding voor festival act: Shannon Lay

Shannon Lay

Shannon Lay werd bekend bij het grote publiek als muzikant bij post-punkband Feels maar heeft inmiddels ook een aantal solo-albums uitgebracht waarvan ‘Geist’ het laatste wapenfeit is. Shannon wordt geroemd vanwege haar poëtische teksten, vindingrijke melodieën en krachtige stem die zich samen mengen in een wereld vol schaduwen, spirituele awakenings, déjà vu’s en eerdere levens.
Afbeelding voor festival act: Nathan Bell

Nathan Bell

Singer-songwriter Nathan Bell weet met zijn liedjes het publiek binnen enkele minuten te overdonderen. De reden? De onbeschrijfelijke schoonheid van zijn nummers. De Amerikaan, afkomstig uit Signal Mountain, Tennessee weet met zijn simpele liedjes je tot het bot te raken. Nathan Bell laat zich inspireren door wat hij om zich heen ziet, door wat hij om zich heen ziet en zelfs door wat hem dwarszit zoals de opkomst van het populisme en de wapenproblematiek in de VS. Onlangs verscheen zijn laatste album ‘Red, White And American Blues’ waarop hij een iets stevigere kant van zichzelf laat horen.
Afbeelding voor festival act: Sam de Nef

Sam de Nef

Uit België komt Sam de Nef, een jonge songwriter en componist van wie debuutalbum ‘Dawn/Dusk’ onlangs verscheen. Sam vertelt met zijn liedjes verhalen die geïnspireerd zijn op persoonlijke ervaringen, op dromen en fictieve gebeurtenissen. Daarnaast maakte hij voor Studio Brussel een serie Engelse bewerkingen van Nederlandse klassiekers en werd zijn live werk in een concertfilm vastgelegd door regisseur Ramy Moharam Fouad. In januari staat hij op ESNS en in april doet Sam Roots Of Heaven aan.
Afbeelding voor festival act: Woolf

Woolf

Drie stemmen, drie persoonlijkheden en drie verhalen. Dat is Woolf, een klinkende harmonie die volledig recht doet aan de individuele ruwe kantjes van singer-songwriters Marieke Smit, Mylène Berghs en Ellen Tackenkamp. Het drietal leerde elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam en is sindsdien onafscheidelijk. In hun muziek klinken echo’s door van Crosby, Stills & Nash met de pit van The Supremes, een vleugje Andrew Sisters en een randje dat doet denken aan The Staves.
Afbeelding voor festival act: Maurice van Hoek

Maurice van Hoek

Maurice van Hoek is een ‘Traveling Man’, niet gek dus dat zijn laatste album uit 2018 zo heet. De Haarlemse muzikant ontdekte tijdens een reis in Amerika de seventies countryrock van iconen als The Eagles en James Taylor en wordt geraakt in zijn hart: ‘Drie akkoorden en de waarheid spreken, dat moet je kunnen. Alles wat het liedje dient.’ Het inspireert hem om songs te schrijven: persoonlijke liedjes over zijn belevenissen ver weg en zijn emoties dichtbij van binnen. Dat resulteerde in albums ‘Live Forevermore’, ‘Traveling Man’, EP ‘Church Sessions’ en lovende recensies van journaille in binnen- en buitenland.
Afbeelding voor festival act: Sophie Janna

Sophie Janna

Als Amsterdamse werd Sophie Janna in het Schotse Edinburgh verliefd op traditionele folkmuziek. Het resultaat? Troostende songs die je niet alleen doen vergeten waar je bent, maar die ook geïnspireerd zijn door ballades uit de Schotse en Ierse folk tradities. Fans van Joan Shelley, Karin Polwart en Ane Brun zullen de songs begeleid door gitaar en de Ierse bodhrán sowieso waarderen, maar ook andere muziekliefhebbers worden zonder twijfel betoverd door de zachte, geruststellende stem van Sophie Janna. In 2023 schrijft Janna aan nieuw werk.

Kom in de stemming!

Onze favoriete tracks

" width="100%" height="352" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media">
Festivalnieuws
15 December 2022

Line-up jubileumeditie Roots of Heaven compleet!

Roots of Heaven
Haarlems festival, gepresenteerd door Patronaat & popmagazine Heaven, kondigde eerder Wovenhand’s David Eugene Edwards aan.

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →