Line-up jubileumeditie Roots of Heaven compleet!

15 December 22
-
Roots of Heaven
Haarlems festival, gepresenteerd door Patronaat & popmagazine Heaven, kondigde eerder Wovenhand’s David Eugene Edwards aan.
Persfoto van David Eugene Edwards, headliner van Roots of Heaven festival.

Roots of Heaven maakt vandaag nieuwe namen voor de nieuwe editie van het festival bekend. Zo maken Natalie Bergman, Shannon Lay, Nathan Bell, Sam de Nef, Woolf, Maurice van Hoek en Sophie Janne de line-up compleet. Eerder maakte het Haarlemse festival, dat deze editie haar twintigjarig bestaan viert, al bekend dat niemand minder dan Wovenhand’s David Eugene Edwards de headliner van 2023 is. De kaartverkoop is al gestart via www.patronaat.nl.

De frontman van Wovenhand en voormalig 16 Horse Power David Eugene Edwards gaat in 2023 solo op tour en doet daarbij ook Roots of Heaven 2023 aan. Zonder band en zich enkel begeleidend op gitaar put hij uit z’n oeuvre 16 Horsepower, Wovenhand en meer. Als zoon van een rondreizende predikant is hij de afgelopen dertig jaar uitgegroeid tot een cultfiguur met een imposante staat van dienst, waaronder al een eerdere show op Roots of Heaven met Wovenhand. 

Krachtige en stille songs
Naast David Eugene Edwards brengt Natalie Bergman haar krachtige maar tegelijkertijd stille songs van debuutalbum ‘Mercy’. Ook komt Shannon Lay met haar poëtische teksten, vindingrijke melodieën en imposante vocalen en kun je genieten van de ogenschijnlijk simpele songs van Nathan Bell. Naast deze artiesten staan ook Sam de Nef, Woolf, Maurice van Hoek en Sophie Janna dit jaar op Roots Of Heaven Festival.

Over Roots of Heaven Festival
Roots of Heaven festival is al jaren een begrip in Haarlem. Op 27 april 2003 vond de allereerste editie plaats in Patronaat en in de afgelopen 20 jaar heeft het festival liefhebbers van roots-. folk-, blues-, americana- en countrymuziek weten verrassen met bijzondere artiesten. Zo stonden in het verleden al  Damien Jurado, Iron & Wine, Jason Moline, Wovenhand en Blitzen Trapper op het affiche van Roots of Heaven. Patronaat viert het twintigjarig bestaan van het festival samen met het popmagazine Heaven. 

Het unieke artwork is ook dit jaar weer in handen van Erik Kriek.