Roots of Heaven 2022: Ryley Walker, Flamin’ Groovies, Anne Soldaat e.a.

Patronaat & popmagazine Heaven presenteren het roots-, folk-, blues-, americana- en countrymuziekfestival!
zo 8 Mei 2022
Stage 2
€ 21,00
Deuren: 17:00
Start: 17:15
Vorig evenement
time table →

Al jaren een begrip en nu eindelijk terug: Roots of Heaven Festival in Patronaat! Liefhebbers van roots-, folk-, blues-, americana- en countrymuziek weten het al jaren te vinden als één van de meest bijzondere festivals van Nederland. Damien Jurado, Iron & Wine, Jason Molina, Woven Hand en Blitzen Trapper zijn slechts een greep uit de artiesten die de afgelopen edities het podium beklommen.

In 2022 keert Roots of Heaven eindelijk terug met wederom fantastische namen op de line-up, inclusief een ‘goedmakertje’ van iemand die in 2019 helaas niet kon komen: Ryley Walker, rocklegendes Flamin’ Groovies, singer-songwriterpracht van eigen bodem met Anne Soldaat, bluesrock van de Strand of Oaks-backingband Jimmy Diamond. De laatste namen zijn inmiddels ook bekend. Zo daalt Anya Hinkle af uit de bergen van Virginia, brengen Them Peckin’ Boys onvervalste, vierstemmige bluegrass uit Haarlem, keer je terug naar de blues van de ’50s en ’60s met GA-20 en ontdek je één van de meest gevierde en ondergewaardeerde songwriters in Simon Joyner!

Extra informatie
Kaartkopers die aangeven extra informatie te willen ontvangen bij aanschaf van hun ticket ontvangen 48 uur voor aanvang een informatiemail met daarin alle belangrijke informatie voor hun bezoek aan Patronaat.

Roots of Heaven Festival 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door popmagazine Heaven.

Schema:

17:00 open
17:15 – 17:45 Simon Joyner
18:00 – 18:40 Them Peckin Boys
18:45 – 19:45 Anne Soldaat
19:30  – 20:20 Jimmy Diamond
20:30 – 21:40 Flamin’Groovies
21:10 – 22:00 Anya Hinkle
22:15 – 23:30 Ryley Walker
23:00 – 23:45 GA-20
+ DJ Roots Controller

Line-up

Afbeelding voor festival act: Ryley Walker (US)

Ryley Walker (US)

Na een stapel cassette en vinyl releases bracht deze nog jonge singer-songwriter in 2014 zijn debuutalbum 'Primrose Green' uit. Hij tourde met Richard Thompson en opende voor Dinosaur Jr., maar inmiddels weet Ryley Walker zich als een gelijke met hen te meten. Zijn laatste album, 'Course in Fabel', werd in 2021 uitgebracht. Eindelijk staat hij op Roots of Heaven!
Afbeelding voor festival act: Flamin' Groovies (US)

Flamin' Groovies (US)

Flamin' Groovies ontstond in 1965 in San Francisco, Californië en geldt als één van de meest onderschatte rock 'n roll bands aller tijden. Klassiekers als 'Shake Some Action', 'Flamin' Groovies Now' en 'Jumpin' in the Night' zijn allen van hun hand(en), en ze speelden onder andere naast The Ramones en Iggy Pop & The Stooges.
In 2016 keerde de band terug met een nieuwe 7'' inch single, en weet sindsdien niet meer van stilzitten: groovy rock 'n roll zoals het hoort!
Afbeelding voor festival act: Anne Soldaat (NL)

Anne Soldaat (NL)

Anne Soldaat is al meer dan 30 jaar actief als songschrijver, zanger en gitarist. Van vijftien jaar spelen bij Daryll-Ann maakte hij na het uiteenvallen van de popband vier soloalbums , produceerde – en speelde in - diverse andere bands (o.a. Tim Knol, Clean Pete) en maakte muziek bij films, reclames en een dansvoorstelling. Een onstuitbare muzikant wiens jongste album nog geen jaar oud is en gemaakt werd met behulp van Pablo van de Poel van DeWolff!
Afbeelding voor festival act: Anya Hinkle

Anya Hinkle

Folk en bluegrass artiest van de heuvels van Virginia, recht uit het hart verteld in de allermooiste woorden en klanken. Anya Hinkle en haar band verkennen de kunst van songwriting door middel van de 'Appalachian string band' traditie. Deze bluegrass-stijl wordt gekenmerkt door hevige folk-invloeden en werd verrijkt door de eerste Europese reizigers die neerstreken in het gebied.

Mandolin Orange meets Gillian Welch, omringd door door sublieme snarenplukkers en muzikanten die het leven diep en oprecht voelen.
Afbeelding voor festival act: Them Peckin’ Boys

Them Peckin’ Boys

Wie zegt dat de rauwe sound niet gewoon uit Haarlem kan komen? Deze vierkoppige onvervalste bluegrass/country/folk band timmert hard aan de weg om de eerstvolgende grote roots-act te worden.

De vier bandleden nemen twee banjo's, en een basgitaar mee, maar het allermeest kijken we uit naar hun vierstemmige zang!
Afbeelding voor festival act: Jimmy Diamond (NL)

Jimmy Diamond (NL)

De leden van Jimmy Diamond vormen de Europese linker- en rechterhanden van Tim Showalter's Strand of Oaks. Als Jimmy Diamond staan ze op eigen benen en vervoeren je naar de americana en roots rock van de 70's, geïnfuseerd met hedendaagse indie rock. Rauw gitaarwerk, pedal steel en episch geluid dat een nieuwe morgen vertegenwoordigd!
Afbeelding voor festival act: GA-20

GA-20

Dit Boston bluestrio brengt het tijdloze karakter van blues in elk nummer opnieuw naar de voorgrond. Niet alleen omdat ze zichzelf vernoemde naar de legendarische Gibson-versterker die tussen 1950 en 1961 gemaakt werd, maar ook omdat ze enkel gebruik maken van zeldzame, vintage gear.

GA-20 schuurt precies zoals de blues uit de jaren '50 en '60 deed, en barst van tomeloze energie.
Afbeelding voor festival act: Simon Joyner

Simon Joyner

Simon Joyner vliegt al sinds '91 onder de radar zoals het een echte bluesartiest betaamt. Deze door meerdere critici tot 'één van Amerika's beste songwriters' uitgeroepen artiest is even veelzijdig als zijn genre-overstijgende muziek!

De artiest uit Omaha, Nebraska is niet alleen begenadigd songwriter; hij is arrangeur, componist en tekstschrijver in één en houdt ons zo allemaal op het puntje van onze stoel.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Roots of Heaven is alweer 19 jaar oud; de eerste editie vond plaats op 27 april 2003!
Tijdens Roots of Heaven toveren we de loading dock om tot Roots Market; muziek, merch en meer.
Ryley Walker zou eigenlijk in 2019 komen, maar komt nu terug voor een extra mooie show!

Onze favoriete tracks

Festivalnieuws
15 December 2022

Line-up jubileumeditie Roots of Heaven compleet!

Roots of Heaven
Haarlems festival, gepresenteerd door Patronaat & popmagazine Heaven, kondigde eerder Wovenhand’s David Eugene Edwards aan.

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →