Grote evenementafbeelding: KLIKO FEST: Personal Trainer, Iguana Death Cult, Pip Blom, Paceshifters, Hang Youth e.a.

KLIKO FEST: Personal Trainer, Iguana Death Cult, Pip Blom, Paceshifters, Hang Youth e.a.

Patronaat's indoor fest voor garage, punk, rock ’n roll, trash, blues, surf, noise, beat en meer.
vr 15 okt 2021
€ 3,50
Deuren: 17:00
Start: 17:00
End: 23:59
Vorig evenement

T-99 | PIP BLOM | HANG YOUTH | PACESHIFTERS | PERSONAL TRAINER | IGUANA DEATH CULT | THE ANOMALYS | DE SP ATIES | DYATLOV | BONGLOARD | MEMO PIMIENTO | MAGIC TOM & YURI |  ASBEST BOYS | FIRE HORSE | DOCTOR VELVET | SURPRISE ACT ?? AND THE ?? | DJ PROFUNDO P | DJ’s TRISH &TRASH | IVO TRASH | ALLEY CAT SALLY | CRYSTAL MEHDI |

Tijdschema:
17:00 open
17:30 Bongloard – Stage 2
17:45 Doctor Velvet – Stage 3
18:00 Personal Trainer – Stage 1
18:45 T-99 – Stage 2
18:45 Dyatlov – Stage 3
19:15 Pip Blom – Stage 1
20:00 Asbest Boys – Stage 2
20:00 Sp Aties – Stage 3
20:30 Magic Tom & Yuri Show – Stage 1
20:45 Hang Youth – Stage 1
21:15 Paceshifters – Stage 2
21:15 SURPRISE ACT – Stage 3
21:45 Fire Horse – Stage 1
22:30 The Anomalys – Stage 2
22:30 Meme Pimiento – Stage 3
23:00 Iguana Death Cult – Stage 1
+ DJ’s

Op vrijdag 15 oktober wordt het fundament van Patronaat opengescheurd tijdens de speciale najaarseditie van Kliko Fest. Normaliter een zomerse aangelegenheid, maar nog een jaar zonder Kliko fest zou niemand overleven. Daarom doen we dit jaar een eenmalige oktobereditie met de beste acts die de Lage Landen te bieden hebben: van oudgediende tot upcoming en spraakmakend. Er wordt het maximale gevraagd van de constructie van ons pand. 

We mogen weer! We draaien onze shows tot 1 november 2021 op 75% van onze capaciteiten en verzorgen een veilige, comfortabele concertbeleving. Dit concert is toegankelijk met een geldig toegangsbewijs én een coronatoegangsbewijs. We vragen je vriendelijk je ticket in de voorverkoop te kopen zodat we je op de hoogte kunnen houden van bezoekersinformatie, en om teleurstelling aan de deur te voorkomen (wanneer een concert uitverkocht blijkt te zijn). Lees hier onze uitgebreide informatie over het coronatoegangsbewijs. Alle kaartkopers krijgen 48 uur voor het optreden een e-mail met alle informatie over het bezoek in Patronaat. Wil je op basis van de nieuwe maatregelen geen gebruik meer maken van je concertkaart? Mail dan info@patronaat.nl met je ticket in de bijlage, en je verzoek voor restitutie.

Kliko Fest is Patronaat’s indoor fest voor garage, punk, rock ’n roll, trash, blues, surf, noise, beat en meer. De hele nacht door (van 20.00 uur ’s avonds tot 06.00 uur ’s ochtends)! Door de jaren heen speelden acts als Ty Segall, Allah-Las, Jon Spencer Blues Explosion, The Phantom Four, together PANGEA, New Bomb Turks, Mudhoney, Fidlar en Oh Sees op het festival.

De muzikale vagebonden van T-99 geven sinds 1999 rootsrock een schop onder de kont door haar te injecteren met surf, jazz, country, folk, bluegrass, rock-‘n-roll, punk en soul. De onverwoestbare driemanstank kwam na een welverdiende break terug met ‘Bedlam’. Misschien wel het meest extravagante album tot dan toe uitgebracht door het trio.

Pip Blom is het levende bewijs dat alles mogelijk is als je er maar hard genoeg voor werkt. Toen we haar pre-Glastonbury mochten ontvangen als support van diverse acts, wisten we al: dit wordt een hele grote. Hitgevoelige tracks, die live altijd rauwer en steviger uit de speakers kanllen en akkoordenladdertjes om van te smullen. Met Pip Blom is het altijd feest!

Sinds de release van debuutalbum ‘Boel aan de Hand’ zijn er weinig punkbands waarover de meningen zo uiteen lopen. Maar zowel hater als fan kan Hang Youth beukers als ‘WAAROM IS ALLES ZO KK DUUR?’, ‘IK GEEF EEN NIER VOOR GEEN RUTTE IV’ en ‘BELASTINGDIENST’ meezingen alsof hun leven ervan af hangt.

Paceshifters bestaat uit drie muzikale broers. Met een (soms stronteigenwijze) DIY mentaliteit en bekend om een explosieve live show, is het powertrio in ruim 10 jaar tijd getransformeerd van een gretige sympathieke jongehonden-band naar een begrip in de Nederlandse rock-eredivisie.

Personal Trainer is de “ever changing group of friends” van Willem Smit, bandleider van onder meer Canshaker Pi en voorheen ook Palio Superspeed Donkey. Oftewel: de gruizige lo-fi superhelden van Amsterdam. Voor liefhebbers van Pavement, The Fall en Car Seat Headrest. De band kreeg het voor elkaar om 24 uur achter elkaar te spelen in Paradiso dit voorjaar, een uitputtingsslag waar ze met vlag en wimpel voor zijn geslaagd. Eindelijk op het podium bij KLIKO Fest!

De licht ontvlambare protopunk en de met zuur overgoten psychedelica van Iguana Death Cult schept chaos als een op hol geslagen horde bijen. Hyperproductief, zodra je in het nest port vliegt en zoemt de muziek alle kanten op: vuige surfrock, libido-inducerende rhythm & blues, zenuwzieke 60s pop, dreigende kraut.

The Anomalys brengt garagepunk op z’n smerigst, en optredens vna deze band eindigen altijd in een volkomen losgeslagen feest. Dit hyperactieve rocktrio heeft zich niet voor niets ter doel gesteld rock ’n roll weer gevaarlijk te maken.

De Sp Aties steken hun liefde voor vuige sixties punk niet onder stoelen of banken. Gestript van iedere onnodige frats spelen en zingen zij zich de longen uit het lijf en bezingen allerhande onderwerpen zoals de dood, ouder worden en de hel die de baby boomer generatie is.

Als ongrijpbare band uit 010 bracht Dyatlov eerder dit jaar een heuse 7” uit op het beruchte Spazz Records. Noem het freeform punk of juist death jazz; wat vast staat is dat dit kwartet je een ferme linker geeft als je ‘m rechts verwacht.

Fuzz gitaren, felle bass riffs en beukende drums. Het in Utrecht geboren Bongloard is hier om even flink de boel te verbouwen. Met hun harde garage rock is hier nog niet de helft over gezegd. Geïnspireerd door acts als Thee oh Sees en Ty Segall wordt menig concertzaal met de grond gelijk gemaakt.

Memo Pimiento aka El Santana electronico aka El Daft Punk Mexicano aka El Aphex Twin latino staat garant voor een gloeiend hete melting pot aan latijnse en elektronische klanken. Heter dan de cumbia sets van Memo Pimiento wordt het niet op Kliko dit jaar.

Het coolste anarchistische goochelduo Magic Tom & Yuri is het bastaardproduct voortgekomen uit Orgaanklap. Bizarre trucs volgen elkaar in hoge snelheid op gecombineerd met rammelende punk tracks en grappen waarbij je je letterlijk dood lacht.

De meest nieuwe band op de line up is Haarlemse hardcore poinkroick supergroep Asbest Boys. Bestaande uit leden van Tender Chuncks in Gravy, The Kaak en Babyshakers. Zet je schrap voor een partij chaos zodra de Asbest Boys het podium op stappen, die tijdens KLIKO met hun allereerste liveshow ooit de release van hun debuutplaat vieren!

Fire Horse is het mysterieuze nieuwe project van leden van Birth of Joy en Peter Pan Speedrock. Een van de debuutshows gaat gewoon plaats vinden op KLIKO FEST, dus mis het niet! Komende tijd wordt steeds meer materiaal afgeleverd, uiteraard zullen we dit delen om de voorpret te verhogen.

Doctor Velvet mengt het bloed van The Sonics, haar van The Cramps, een snufje Link Wray en een flinke dosis rhythm ’n blues. Deze jonge band vangt met de succes de essentie van rock ’n roll in een pittige cocktail!

Ploegendienst heeft hun show helaas moeten cancellen.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

De KLIKO werd dit jaar ontworpen door KIKI!
KLIKO FEST is altijd in de zomer... maar dit jaar was alles anders. Een najaarseditie met NL Talent dus!
Er komt een surprise act! We gaan alleen verklappen dat je dit echt niet mag missen...

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →