Heavy Uit Haarlem XXL

vr 1 okt 2021
€ 13,00
Deuren: 18:30
Start: 19:30
End: 00:00
Vorig evenement

ER ZIJN NOG TICKETS TE KOOP VIA DEZE LINK!

Heavy Uit Haarlem XXL, dat zou plaatsvinden op vrijdag 8 mei 2020 , en eerder werd uitgesteld naar 12 maart 2021, is wederom verplaatst en zal nu plaatsvinden op vrijdag 1 oktober 2021. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. 

We mogen weer! We draaien onze shows tot 1 november 2021 op 75% van onze capaciteiten en verzorgen een veilige, comfortabele concertbeleving. Dit concert is toegankelijk met een geldig toegangsbewijs én een coronatoegangsbewijs. We vragen je vriendelijk je ticket in de voorverkoop te kopen zodat we je op de hoogte kunnen houden van bezoekersinformatie, en om teleurstelling aan de deur te voorkomen (wanneer een concert uitverkocht blijkt te zijn). Lees hier onze uitgebreide informatie over het coronatoegangsbewijs. Alle kaartkopers krijgen 48 uur voor het optreden een e-mail met alle informatie over het bezoek in Patronaat. Wil je op basis van de nieuwe maatregelen geen gebruik meer maken van je concertkaart? Mail dan info@patronaat.nl met je ticket in de bijlage, en je verzoek voor restitutie.
Sinds jaar en dag beeft Haarlem van het underground heavy talent. Al meer dan 10 jaar is het Patronaat via Heavy uit Haarlem bezig dit talent een podium te bieden die het verdiend. Na een enorm succesvol en wervelend lokaal festival in 2019 (organisator John Ruiter vierde toen ook meteen zijn verjaardag), zijn de koppen bij elkaar gestoken. Op vrijdag 12 maart 2021 gaan we los met een nieuwe editie van Heavy Uit Haarlem XXL (voorheen 18 mei 2020). Het feest met zeven harde bands met een duidelijke Haarlemse link zal net als de eerdere editie in 2 zalen plaatsvinden.

Helaas kunnen de eerder aangekondigde bands Hibakusha, Brutal Obscenity en Obstruktor niet van de partij zijn.

TIJDSCHEMA
STAGE 2
19.30 Bloid
20.45 Dauthuz
22.15 Disquiet

STAGE 3
19:00 Cthulhu
20:00 Illuster
21:30 Remain Untamed
23:00 Hallowed Fire


Bezoek de website

Support

Disquiet

De kenners zullen zich meteen afvragen, Disquiet, Haarlems? Base of operations van de band is inderdaad Utrecht. Mede omdat de bandleden vooral woonachtig zijn door heel Nederland. Drummer Arthur is toch echt een Haarlemmer te noemen, daarom de stevige Haarlemse link. Disquiet maakt Melodische Thrashmetal van de bovenste plank. Verwacht rete strakke riffs een puik energieke show waar je je hoofd echt niet stil bij kan houden.

Support

Dauthuz

Dauthuz streeft naar een authentieke death-metal ervaring die je dwingt om je"horns" de lucht in te gooien. Als een vuist in het gezicht van de onoplettende luisteraar slaat Dauthuz je met de meest meedogenloze riffs om de oren. Death metal in z'n vuige soort, zoals het hoort: rauw, brutaal en compromisloos. Zoals te horen op hun gloednieuwe plaat 'Cold'!

Support

BLOID

Bloid is een moderne metalband bekend om hun superenergieke liveshows en moddervette grooves. Geïnspireerd door bands als Gojira, Arch Enemy en Sepultura kun je een dampende pot metal verwachten!

Support

Hallowed Fire

In het Patronaat heeft de vurige thrash metalband Hallowed Fire eerder als support van Evil Invaders en Distillator de zaal platgewalst. Sindsdien hebben ze op vele shows en festivals (waaronder Baroeg Open Air) de messcherpe thrash aan de wereld getoond.

Support

Remain Untamed

Onvervalste Haarlemse heavy thrash crossover; door sommigen verguisd, door anderen geliefd. Remain Untamed bestaat sinds 2016 en bestaat enerzijds uit bandleden die je de klappen van de zweep echt niet hoeft uit te leggen, maar ook uit bandleden die bij deze band voor het eerst een gitaar in de hand namen in een live situatie.

Support

Illuster

Illuster is een nieuwe Haarlemse band die het randje op zoekt van ambience en dodelijke blastbeats. Live wordt je meegezogen in verhaallijnen, soms met een donker randje, soms balancerend op het toelaatbare van heftigheid. Haarlem kent vele talenten, hier een nieuwe ster aan het Post Metal firmament.

Support

Cthulhu

Opener van deze editie is het energieke gezelschap Cthulhu; een klassiek thrash metal-kwartet in een modern (leren-)jasje. Haal je spandexbroek, battlejacket en air guitar dus uit de kast en we zien je in de pit!

Kom in de stemming!

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →