Grote evenementafbeelding: Irrational Library: Bhajan Bhoy + The New Orland

Irrational Library: Bhajan Bhoy + The New Orland

vr 22 okt 2021
Stage 3
Deuren: 20:30
Start: 21:00
End: 00:00
Vorig evenement

We mogen weer! We draaien onze shows tot 1 november 2021 op 75% van onze capaciteiten en verzorgen een veilige, comfortabele concertbeleving. Dit concert is toegankelijk met een coronatoegangsbewijs.

Lees hier onze uitgebreide informatie over het coronatoegangsbewijs.

Na een veel te leeg jaar, kijken we halsreikend uit naar livemuziek, spoken word, poezie en nog meer kunstvormen! En wie kan dat beter samenbrengen dan Mr. Weird Beard himself, Joshua Baumgarten van Irrational Library. Al jaren brengt hij upcoming artiesten samen op de welbekende Irrational Library avonden.  Een avondvullend programma waarbij de bezoeker wordt verrast door al het moois uit ons eigen Haarlem Town. Dit programma maakt deel uit van Haarlem On Stage en wordt mede mogelijk gemaakt door: VSB Fonds, Gemeente Haarlem, FPK, Rabobank Cultuurfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds.

De eerste act van de avond is BHAJAN BHOY. Bhajan Bhoy is het soloproject van gitarist Ajay Saggar, bekend van de punkjazz/impro formatie King Champion Sounds. Zijn debuut soloalbum Bless Bless kwam uit in juni 2020 en werd met universele lof ontvangen door de internationale muziekpers. Saggar speelt al langere tijd een belangrijke rol in de internationale indie gitaar scene. Met King Champion Sounds blaast Saggar de grenzen tussen punk, impro en jazz op. Het persoonlijkere Bless Bless project is het resultaat van de maanden dat Ajay zichzelf opsloot in zijn studio. Typeringen als kosmische, psychische gitaarmagie, sonische ragatrips, melodische mantra’s en esoterisch elektronica komen in de buurt om deze unieke muziek te beschrijven. Maar denk aan de muziek van verwante artiesten zoals Popol Vuh, John Fahey, Terry Riley en Robin Guthrie en je hebt al een notie van wat je mag verwachten. Sinds juni presenteerde Bhajan Bhoy zijn solodebuut onder covid-regels in Amsterdam, Groningen, Keulen (als voor programma voor The Notwist op hun verzoek) en Rotterdam. In November zal hij twee keer in Paradiso spelen als voorprogramma voor Thurston Moore Group (op verzoek van Thurston zelf).

The New Orland is een elektronische act uit Haarlem, bestaande uit Erik de Bree en Marcel Beijk. Na hun gezamenlijke verleden in de postrock-band ‘El Camino’, besloot het duo de gitaren in te wisselen voor synthesizers en drumcomputers en op zoek te gaan naar een nieuwe muzikale uitdaging. Een uitdaging die hoorbaar beinvloed is door hun verleden als experimentele gitaarband en zodoende niet direct in een specifiek electronisch genre te vatten is. De electronische invloeden van de New Orland verspreidden zich van Venetian Snares tot Four Tet en van Amnesia Scanner tot John Hopkins.

Kom in de stemming!

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →