Grote evenementafbeelding: Afgelast: Complexity Fest 2022

Line-up:
AD NAUSEAM | AIMING FOR ENRIKE | AUTHOR & PUNISHER | COVET | LITTLE TYBEE | PUPIL SLICER | ROLO TOMASSI | VILDHJARTA | en meer!

Afgelast: Complexity Fest 2022

Dit evenement is helaas afgelast, er komt geen vervangende datum. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht.
za 12 feb 2022
Stage 1
€ 41,00
Deuren: 16:00
Start: 16:00
Vorig evenement

Helaas is Complexity Fest 2022 geannuleerd. Het festival kan geen doorgang vinden vanwege het gelimiteerde perspectief dat de COVID-19-pandemie en regelgeving ons nu biedt, en de daarbij horende concessies die gedaan zouden moeten worden. Daarbij heeft de gezondheid van ons publiek, crew en bands de hoogste prioriteit en die kan momenteel ook niet gegarandeerd worden. Complexity heeft tot het laatste moment gehoopt op een betere uitkomst, maar helaas mocht het niet zo zijn. Desalniettemin wordt er momenteel hard gewerkt om als Complexity nog sterker terug te komen! Kaartkopers hebben een mail ontvangen met meer info over restitutie van aangekochte tickets. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met ons op via onze website!

Complexity Fest is terug van weggeweest! Na een jaar te hebben moeten overslaan door de beperkingen die de corona-pandemie met zich meebracht, vindt het festival voor avontuurlijke en grensverleggende heavy muziek dit jaar plaats op zaterdag 12 februari 2022. De eerste namen die we bekend maken zijn AD NAUSEAM, AIMING FOR ENRIKE, AUTHOR & PUNISHER, COVET, LITTLE TYBEE, PUPIL SLICER, ROLO TOMASSI en afsluiter VILDHJARTA met een exclusieve show.


Bezoek de website

Line-up:
AD NAUSEAM | AIMING FOR ENRIKE | AUTHOR & PUNISHER | COVET | LITTLE TYBEE | PUPIL SLICER | ROLO TOMASSI | VILDHJARTA | en meer!

Line-up

Afbeelding voor festival act: Vildjharta

Vildjharta

Het monster is terug! Sinds de eerste EP voegt Vildjharta meer toe dan alleen maar een scheutje prog en snufje deathcore; op innovatieve wijze smelten ze heaviness samen met subtiliteit. Ronkende gitaren, vervormde grooves en delicaat getokkelde noten. Legendarisch album 'Måsstaden' stamt alweer uit 2011, maar een nieuw album is eindelijk op komst!
Afbeelding voor festival act: Author & Punisher

Author & Punisher

De in San Diego woonachtige robotica-ingenieur Tristan Shone heeft het idee van sonische sculptuur letterlijk genomen en daarbij het onvangbare met het fysieke gecombineerd tot een geheel nieuw genre. Deze onbeschrijfelijke samenkomst kenmerkt de grimmige soundscapes van Author & Punisher, met uitwassen doom, drone, noise en een vleugje pop.
Afbeelding voor festival act: Covet

Covet

Een van de populairste math-rockbands komt voor het eerst naar het vasteland van Europa. Gekenmerkt door intrigerende songstructuren en de kenmerkende finger-tapping techniek van gitariste Yvette Young, verwierf Covet al snel een toegewijde aanhang off- en online. Sinds de eerste releases heeft het powertrio naam gemaakt als een van de meest emotioneel geladen instrumentale bands die er zijn. Debuutplaat 'technicolor' bood troost in de moeilijke tijden waarbij een pandemie de wereld in de houdgreep hield.
Afbeelding voor festival act: Rolo Tomassi

Rolo Tomassi

Long-time Complexity-vrienden Rolo Tomassi zijn graag geziene gasten hier in Haarlem. De Britse mathcore-crew, al meer dan tien jaar actief als band, maakte naam dankzij hun toegewijde DIY-ethiek, chaotische muziek en indrukwekkende optredens. De meest recente plaat, het alom geprezen 'Time Will Die and Love Will Bury It', laat een band horen die zichzelf creatief verder pusht en overgeeft aan de eigen experimentele drang.
Afbeelding voor festival act: Little Tybee

Little Tybee

Atlanta folk-rock Little Tybee is een unieke feel-good band die bij elk seizoen past. Zonovergoten jams die bestaan uit een zorgvuldig samengesteld web van jazz, alt-country, psychedelische rock, latin invloeden en dromerige indiepop. Geen nummer van Little Tybee is terughoudend of conformistisch; het is duidelijk dat elk woord en elke noot met de grootste zorg is gekozen.
Afbeelding voor festival act: Aiming For Enrike

Aiming For Enrike

Complexity-alumni Aiming For Enrike is een explosief, altijd evoluerend en virtuoos duo uit Oslo. De Noren weten een ontzettend opwindend en excentriek geluid te creëren door middel van één drumkit, een serie van verbonden gitaarversterkers en een reeks loop- & effectpedalen. Van jazz tot postpunk; het is avontuurlijk, energiek, dansbaar en vernieuwend; dwars door de geluidsmuur!
Afbeelding voor festival act: Ad Nauseam

Ad Nauseam

Geïnspireerd door 20e-eeuwse klassieke componisten als Stravinsky, Šotakóvič, Xenakis, Scelsi, Penderecki en Ligeti, bedacht de band een unieke stemming voor hun tweede release 'Imperative Imperceptible Impulse'. Dit resulteert in een nieuw harmonisch vocabulaire waarin harmonie wordt verkregen door middel van disharmonie en melodie door dissonantie. Aansluitend worden er zeer gelaagde en complexe patronen gegenereerd, die worden gedomineerd door polyfonie en polyritmiek en waarbij elk instrument zijn eigen rol heeft en essentieel is in het geheel. Technische death metal krijgt hierdoor een volledig nieuwe betekenis!
Afbeelding voor festival act: Pupil Slicer

Pupil Slicer

Met een bandnaam als een wrede hommage aan de cultfilm Un Chien Andalou, sluit het vlijmscherpe geluid van Pupil Slicer er perfect bij aan. Net als bij elk goed mathcore-album, is het debuut 'Mirrors' van dit Londense trio chaotisch, dissonant en vooral alomvattend. Het is logisch om vergelijkingen te trekken met klassiekers uit het genre als 'Calculating Infinity' en ‘Jane Doe’, maar er zit meer in 'Mirrors'. Bruut machtsvertoon, maar ook chaotische en verlichtende meditatie.
Afbeelding voor festival act: Autarkh III

Autarkh III

2020 zag het ontstaan van een nieuw en eigentijdse metal band Autarkh en als verlengstuk van deze band is Autarkh III gevormd. Dit trio benadert Autarkh’s debuutalbum ‘Form In Motion’ als een alternatieve tijdlijn. Geïnspireerd door de essaybundel 'Tijd van Onbehagen' van filosoof Ad Verbrugge, herinterpreteert, herschikt en innoveert het trio het bestaande werk en voegt het nieuwe composities toe. In die nieuwe arrangementen en composities focust Autarkh III op ambient en drones, improvisatie en zwaardere downtempo arrangementen.
Afbeelding voor festival act: Playgrounded

Playgrounded

Ontstaan in Griekenland en opererend vanuit Rotterdam, doet Playgrounded denken aan Deftones en The Ocean, maar ook aan Moderat en Massive Attack. Debuutalbum 'In Time With Gravity' uit 2017 presenteert een nieuwe balans tussen elektronische en rockmuziek, terwijl de muziek wordt voortgedreven door de donkere wolken die zich samenpakken boven onze postmoderne wereld. De opvolger wordt in maart 2022 uitgebracht door onze vrienden bij Pelagic Records.
Afbeelding voor festival act: Der Weg Einer Freiheit

Der Weg Einer Freiheit

Experimentele black metalband Der Weg Einer Freiheit is nooit gestopt met het doorbreken van de grenzen van hun genre. Op het vijfde album, 'Noktvrn', zijn ze op zoek gegaan naar nog meer inzichten en perspectieven. Het album neemt je mee naar angstaanjagende plekken, maar met een sonisch landschap dat net zo diep mooi als morbide kan zijn, met meer open dynamiek dan hun eerdere werk. 'Noktvrn' is geen doorsnee black metal plaat, maar Der Weg Einer Freiheit is ook geen doorsnee black metalband.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Dit had de zevende editie kunnen zijn, maar is wegens de coronamaatregelen editie nummer zes!
Complexity organiseert het hele jaar door showcases in Patronaat als 'Complexity Presents'!
Aiming for Enrike en Rolo Tomassi al voor de derde keer langskomen bij Complexity!

Onze favoriete tracks

Festivalnieuws
02 Mei 2022

Speciaal bericht van Thomplexity

Complexity Fest
Thomplexity met een speciaal bericht voor alle bezoekers en fans van ons geliefde Complexity Fest.

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →