Grote evenementafbeelding: Complexity Fest 2022

Complexity Fest 2022

Het festival voor avontuurlijke en grensverleggende heavy muziek
za 23 jul 2022
Stage 1
€ 32,50
Deuren: 16:30
Start: 16:55
Vorig evenement

Patronaat’s festival voor avontuurlijke en grensverleggende heavy muziek Complexity Fest keert op 23 juli terug naar Haarlem, nadat het de februari-editie last-minute gecanceld moest worden.

We zijn blij dat we AUTARKH III, LITTLE TYBEE, PLAYGROUNDED en VILDHJARTA opnieuw hebben kunnen bevestigen. De Zweedse zwaargewichten sluiten het hoofdpodium van het festival af met een exclusieve show. Met de toevoeging van OTTO VON SCHIRACH, MASTER BOOT RECORD, BEHRINGER ESCAPE PLAN en THROWING BRICKS, lijkt dit een gedenkwaardige comeback te worden. Tickets zijn nu te koop!

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een mail met daarin alle relevantie bezoekersinformatie.


Bezoek de website

Line-up

Afbeelding voor festival act: Vildhjarta

Vildhjarta

Het monster is terug! Sinds de eerste EP voegt Vildjharta meer toe dan alleen maar een scheutje prog en snufje deathcore. Nee, de Zweden weten op innovatieve wijze heaviness en subtiliteit samen te smelten. Het resultaat is een geluid van vervormde grooves, ronkende gitaren en delicaat getokkelde noten. Zoals te horen op het reeds legendarische debuutalbum 'Måsstaden' uit 2011. Een plaat die wordt omschreven als "verbluffend mooi en bevangen met een donkere energie die vaak moeilijk te vinden is in het copycat-genre waarin Vildhjarta grensverleggend is". Met eindelijk de langverwachte opvolger 'måsstaden under vatten' uit, zijn we dolgelukkig gezien het feit dat ze alnsog naar Haarlem komen voor een exclusieve show.
Afbeelding voor festival act: Master Boot Record

Master Boot Record

Het in Italië gevestigde elektronische metal-buitenbeentje Master Boot Record komt volledig tot leven op het opvallende nieuwe full-length album 'Personal Computer'. Master Boot Record, uitsluitend aangestuurd door techneut/songwriter Victor Love, is in ieder geval ontzettend productief. De opvolger van 'Floppy Disk Overdrive' (2020), 'Personal Computer', is alweer het achtste volledige album van Love sinds het in 2016 als een 8-bits spook uit de bulletin board scene opdook. Tegenwoordig ben je met MBR slechts een rechtermuisknop-klik verwijderd van een muzikale sloophamer vol met Easter Eggs, symboliek, en sierlijke digitale orkestraties. Maar noem 'Personal Computer' synthwave, of welke nieuwere term dan ook die wordt gebruikt om Master Boot Record's meesterlijke videogame-achtige score te beschrijven. Dit is gewoon metal gemaakt met een synth.
Afbeelding voor festival act: Little Tybee

Little Tybee

Atlanta folk-rock Little Tybee is een unieke feel-good band die bij elk seizoen past. Zonovergoten jams die bestaan uit een zorgvuldig samengesteld web van jazz, alt-country, psychedelische rock, latin invloeden en dromerige indiepop. Geen nummer van Little Tybee is terughoudend of conformistisch. Ze zijn ontzettend herkenbaar dankzij onder andere de unieke speelstijl van gitarist Josh Martin en het vioolspel van Nirvana Kelly. Het is duidelijk dat elk woord en elke noot met de grootste zorg is gekozen. We zijn ontzettend blij dat ze langskomen voor een van hun eerste EU-shows ooit!
Afbeelding voor festival act: Otto von Schirach

Otto von Schirach

Het gerucht gaat dat het vleesgeworden feestbeest Otto von Schirach geboren is in de derde punt van de Bermudadriehoek. En dat heeft z'n sporen achtergelaten. De half Cubaanse Indiaanse, half Duitse Anunnaki wolf, heeft een perfect gevoel voor gladde beats, energieke gekte en eclectische (wan)smaak. Dit resulteert in een bizar geluid dat Miami Bass, gangsta rap, grindcore en Afro-Cubaanse muziek mixt, zoals te horen is op zijn gloednieuwe single 'Triangle Pit', opgenomen op zijn nog uit te brengen 15e studio-album.
Afbeelding voor festival act: Autarkh III

Autarkh III

2020 zag het ontstaan van een nieuw en eigentijdse metal band Autarkh, opgericht door muzikale duizendpoot Michel Nienhuis (voormalig Sengaia, Exivious en Dodecahedron). Als verlengstuk van deze band is Autarkh III gevormd. Een trio dat Autarkh’s debuutalbum ‘Form In Motion’ benaderd als een soort van alternatieve tijdlijn. Geïnspireerd door de essaybundel 'Tijd van Onbehagen' van de Nederlandse filosoof Ad Verbrugge herinterpreteert, herschikt en innoveert het trio het bestaande werk en voegt het nieuwe composities toe. In die nieuwe arrangementen en composities focust Autarkh III op ambient en drones, improvisatie en zwaardere downtempo arrangementen.
Afbeelding voor festival act: Playgrounded

Playgrounded

Een van de best bewaarde geheimen in Nederland is de elektronische heavy rock band Playgrounded. Ontstaan in Griekenland en opererend vanuit Rotterdam, doet de band ons denken aan Deftones, The Ocean, maar ook aan Moderat en Massive Attack. Playgrounded’s debuutalbum 'In Time With Gravity' uit 2017 presenteert ons een nieuwe balans tussen elektronische en rockmuziek, terwijl de muziek wordt voortgedreven door de donkere wolken die zich samenpakken boven onze postmoderne wereld. De dit voorjaar gereleasete opvolger 'The death of Death' is uitgebracht door onze vrienden bij Pelagic Records.
Afbeelding voor festival act: Throwing Bricks

Throwing Bricks

Throwing Bricks is een bekende juggernaut uit Utrecht, die hun vicieuze hardcore punk-begin vermengt met langzame en verpletterende riffs en scheutjes black metal. Of je nu van donkere, broeierige drones, langzame en slepende riffs of waanzinnig snelle blastbeats houdt, deze band heeft het allemaal. Uitgebracht in het midden van de pandemie, klinkt hun debuutalbum 'What WIll Be Lost' als de ware soundtrack van de apocalyps. Maak je klaar om in een zeer zware en luide leegte te worden gezogen. Verzet is zinloos!
Afbeelding voor festival act: Behringer Escape Plan

Behringer Escape Plan

Het knotsgekke duo Behringer Escape Plan ontmoette elkaar in Amsterdam met een gedeelde liefde voor elektronica, complexe ritmes en synthesizers. In de loop der jaren ontwikkelden ze hun eigen elektronische tools die hun instrumenten uitbreidden tot een symbiose tussen drums en synthesizers. Men regelt de toonhoogte en het geluid van zijn synths, terwijl verschillende elementen van de drums de noten van de gespeelde toonhoogtes triggeren. Dit creëert een omgeving waarin timing, harmonie en geluid vrijelijk kunnen worden verkend met minder beperkingen in tempo, arrangementen en songwriting. Verwacht wankele grooves, gedurfde basgeluiden en snelle melodieën.

Kom in de stemming!

Festivalnieuws
02 Mei 2022

Speciaal bericht van Thomplexity

Complexity Fest
Thomplexity met een speciaal bericht voor alle bezoekers en fans van ons geliefde Complexity Fest.

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →