Complexity Fest 2022

Het festival voor avontuurlijke en grensverleggende heavy muziek
za 23 jul 2022
Stage 1
€ 32,50
Deuren: 15:30
Start: 16:15

Patronaat’s festival voor avontuurlijke en grensverleggende heavy muziek Complexity Fest keert op 23 juli terug naar Haarlem, nadat het de februari-editie last-minute gecanceld moest worden.

We zijn blij dat we AUTARKH III, LITTLE TYBEE, PLAYGROUNDED en VILDHJARTA opnieuw hebben kunnen bevestigen. De Zweedse zwaargewichten sluiten het hoofdpodium van het festival af met een exclusieve show. Met de toevoeging van OTTO VON SCHIRACH en meer namen die binnenkort worden aangekondigd, lijkt dit een gedenkwaardige comeback te worden. Tickets zijn nu te koop!

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een mail met daarin alle relevantie bezoekersinformatie.


Bezoek de website

Line-up

Vildhjarta

Vildhjarta

Het monster is terug! Sinds de eerste EP voegt Vildjharta meer toe dan alleen maar een scheutje prog en snufje deathcore. Nee, de Zweden weten op innovatieve wijze heaviness en subtiliteit samen te smelten. Het resultaat is een geluid van vervormde grooves, ronkende gitaren en delicaat getokkelde noten. Zoals te horen op het reeds legendarische debuutalbum 'Måsstaden' uit 2011. Een plaat die wordt omschreven als "verbluffend mooi en bevangen met een donkere energie die vaak moeilijk te vinden is in het copycat-genre waarin Vildhjarta grensverleggend is". Met eindelijk de langverwachte opvolger 'måsstaden under vatten' uit, zijn we dolgelukkig gezien het feit dat ze alnsog naar Haarlem komen voor een exclusieve show.
Little Tybee

Little Tybee

Atlanta folk-rock Little Tybee is een unieke feel-good band die bij elk seizoen past. Zonovergoten jams die bestaan uit een zorgvuldig samengesteld web van jazz, alt-country, psychedelische rock, latin invloeden en dromerige indiepop. Geen nummer van Little Tybee is terughoudend of conformistisch. Ze zijn ontzettend herkenbaar dankzij onder andere de unieke speelstijl van gitarist Josh Martin en het vioolspel van Nirvana Kelly. Het is duidelijk dat elk woord en elke noot met de grootste zorg is gekozen. We zijn ontzettend blij dat ze langskomen voor een van hun eerste EU-shows ooit!
Otto von Schirach

Otto von Schirach

Het gerucht gaat dat het vleesgeworden feestbeest Otto von Schirach geboren is in de derde punt van de Bermudadriehoek. En dat heeft z'n sporen achtergelaten. De half Cubaanse Indiaanse, half Duitse Anunnaki wolf, heeft een perfect gevoel voor gladde beats, energieke gekte en eclectische (wan)smaak. Dit resulteert in een bizar geluid dat Miami Bass, gangsta rap, grindcore en Afro-Cubaanse muziek mixt, zoals te horen is op zijn gloednieuwe single 'Triangle Pit', opgenomen op zijn nog uit te brengen 15e studio-album.
Autarkh III

Autarkh III

2020 zag het ontstaan van een nieuw en eigentijdse metal band Autarkh, opgericht door muzikale duizendpoot Michel Nienhuis (voormalig Sengaia, Exivious en Dodecahedron). Als verlengstuk van deze band is Autarkh III gevormd. Een trio dat Autarkh’s debuutalbum ‘Form In Motion’ benaderd als een soort van alternatieve tijdlijn. Geïnspireerd door de essaybundel 'Tijd van Onbehagen' van de Nederlandse filosoof Ad Verbrugge herinterpreteert, herschikt en innoveert het trio het bestaande werk en voegt het nieuwe composities toe. In die nieuwe arrangementen en composities focust Autarkh III op ambient en drones, improvisatie en zwaardere downtempo arrangementen.
Playgrounded

Playgrounded

Een van de best bewaarde geheimen in Nederland is de elektronische heavy rock band Playgrounded. Ontstaan in Griekenland en opererend vanuit Rotterdam, doet de band ons denken aan Deftones, The Ocean, maar ook aan Moderat en Massive Attack. Playgrounded’s debuutalbum 'In Time With Gravity' uit 2017 presenteert ons een nieuwe balans tussen elektronische en rockmuziek, terwijl de muziek wordt voortgedreven door de donkere wolken die zich samenpakken boven onze postmoderne wereld. De dit voorjaar gereleasete opvolger 'The death of Death' is uitgebracht door onze vrienden bij Pelagic Records.

Kom in de stemming!

Festivalnieuws
02 Mei 2022

Speciaal bericht van Thomplexity

Complexity Fest
Thomplexity met een speciaal bericht voor alle bezoekers en fans van ons geliefde Complexity Fest.

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →