Cinema Patronaat: All The Streets Are Silent

Rauwe docu over de skate- en hiphopcultuur in de jaren '90
zo 27 feb 2022
Stage 1
€ 12,50
Deuren: 19:00
Start: 19:30
Vorig evenement

Patronaat & Schuur presenteren ‘Cinema Patronaat’! Drie muziekfilms op een unieke locatie, namelijk in Patronaat! Vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 februari presenteren Schuur en Patronaat drie nieuwe muziekfilms in de grote zaal van Patronaat.

Cinema Patronaat sluit op zondag 27 februari af met de rauw geschoten documentaire “All The Streets Are Silent”. Hierin komen de skate- en hiphopcultuur op bijzondere wijze samen in het ruige New York van de late jaren tachtig en jaren negentig. Een nostalgisch portret dat goed weergeeft hoe dit alles véél meer werd dan alleen een sport of muziekstroming, maar een hele beweging met stijl, mode, popcultuur, videomakers en sociale veiligheid. Een subcultuur die verder gaat dan wiet roken, skate video’s kijken en hiphop luisteren – zo blijkt uit deze boeiende documentaire. Interessant is dat deze stroming ook z’n weg heeft gevonden naar Europa en zelfs Nederland. Deze documentaire laat zien waar de huidige skate- en hiphopcultuur is ontstaan en is voor de liefhebbers een pareltje om te bekijken.

Randprogramma
De film wordt omlijst door de beste beats en bars uit de skate cultuur. Bij deze film zal de soundtrack live worden verzorgd door The Mighty Hard Rockers! Natúúrlijk zorgt Patronaat ook voor iets lekkers te eten en drinken tijdens de film.

Complete line-up Cinema Patronaat
Benieuwd naar wat je nog meer kunt zien tijdens ‘Cinema Patronaat’?
Vrijdag 25 februari: Music, Money, Madness… Jimi Hendrix in Maui
Zaterdag 26 februari: Crock of Gold: A Few Rounds With Shane MacGowan

Extra informatie
Bezoekers ontvangen 48 uur voor show een overzichtsmail met daarin alle relevante informatie voor het bezoek aan Patronaat.
19:00 open | 19:30 aanvang film. Let op: deze film heeft Engelse subtitels.

Je bent welkom! Bij dit concert verwachten we minder dan 500 bezoekers. Bij de deur vragen we niet meer om een coronatoegangsbewijs, alleen om je toegangsbewijs. Binnen hoef je geen 1,5 meter afstand te houden en geen mondkapje te dragen. Wel vragen we je om je aan de basisregels te houden – was regelmatig je handen, blijf thuis als je klachten hebt, en als je twijfelt over je klachten, doe dan thuis een zelftest.

Afbeelding voor support act: The Mighty Hard Rockers

Support

The Mighty Hard Rockers

Inter-eclectisch DJ duo dat barst van bass, beats, riffs & raps. Twee generaties hiphop komen samen om All The Streets Are Silent te omlijsten met de beste tracks. The Mighty Hard Rockers bestaat uit dj's Ray Hookski en JIP, die gezamenlijk én afzonderlijk al talloze festivals en poppodia hebben aangedaan.

Kom in de stemming!

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →