Grote evenementafbeelding: Adrian Crowley

Adrian Crowley

wo 6 okt 2021
€ 15,50
Deuren: 19:30
Start: 20:00
End: 23:30
Vorig evenement

We mogen weer! We draaien onze shows tot 1 november 2021 op 75% van onze capaciteiten en verzorgen een veilige, comfortabele concertbeleving. Dit concert is toegankelijk met een geldig toegangsbewijs én een coronatoegangsbewijs. We vragen je vriendelijk je ticket in de voorverkoop te kopen zodat we je op de hoogte kunnen houden van bezoekersinformatie, en om teleurstelling aan de deur te voorkomen (wanneer een concert uitverkocht blijkt te zijn). Lees hier onze uitgebreide informatie over het coronatoegangsbewijs. Alle kaartkopers krijgen 48 uur voor het optreden een e-mail met alle informatie over het bezoek in Patronaat. Wil je op basis van de nieuwe maatregelen geen gebruik meer maken van je concertkaart? Mail dan info@patronaat.nl met je ticket in de bijlage, en je verzoek voor restitutie.

De Ierse troubadour Adrian Crowley staat al jaren bekend als een echter verhalenverteller en als een van de best bewaarde geheimen uit Ierland. Gewapend met een gitaar, zijn diepe bariton en melancholieke teksten wordt hij vaak vergeleken met figuren als Leonard Cohen, Nick Cave en Bill Callahan.  Op zijn nieuwe, negende album ‘The Watchful Eye of the Stars’ beschrijft Crowley aangrijpende verhalen als sprookjes, overdreven met een wazige en surrealistische kwaliteit. Bijvoorbeeld op de nog te verschijnen track ‘Crow Song’. Een lied dat handelt over een stormachtige nacht in Ierland toen Crowley’s broer een gewonde kraai mee naar huis nam. Na er een tijdje voor te hebben gezorgd, vloog de kraai vanzelf weg, een onuitwisbare indruk achter latend op Crowley die direct er een prachtig lied over schreef. Bij het maken van het album ging Crowley heen en weer tussen de studio- en thuisopname, terwijl de gerenommeerde John Parish (Aldous Harding, PJ Harvey) produceerde.

OOR over de nieuwe plaat van Adrian Crowley:
‘The Watchful Eye Of The Stars’, zijn negende studioplaat, is strikt genomen in het verkeerde jaargetijde uitgekomen. Want ook nu is de muziek sterk verbonden met de maanden waarin melancholie, mist, regenbuien en vermoeide bladeren een vooraanstande rol spelen.’

Tijdschema:
19:30 zaal open
20:00 Esther de Jong
21:00 Adrian Crowley


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: Esther de Jong

Support

Esther de Jong

Esther de Jong maakt Nederlandse dagboekmuziek. Met nummers over liefde, (ver)dwalen en hartpijn sleurt ze je mee naar een ondergrondse wereld; daar waar het weliswaar grotendeels al benauwend, grijs en grauw is maar waar altijd ruimte is om nóg dieper te graven. Want tja, ze houdt nu eenmaal van graven.

Kom in de stemming!

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →