Programma Open Podium Haarlem 2022 bekend!

31 Augustus 22
Het programma van 2022 is vanaf vandaag bekend en te vinden op festival-app TimeSquare en de websites van de betrokken podia.

Zaterdag 10 september staat Haarlem volledig in het teken van de tweede editie van Open Podium Haarlem; hét cultureel evenement van Philharmonie Haarlem, Schuur, Stadsschouwburg en Patronaat waar aanstormend talent uit de regio en artiesten de podia beklimmen.

Aan het begin van de zomer verspreidden de vier podia de oproep aan jong en onontdekt talent om zich aan te melden voor Open Podium Haarlem 2022. Meer dan honderd talenten uit alle uithoeken van de kunsten gaven hieraan gehoor; van filmmakers tot dansgezelschappen en van woordkunstenaars tot stevige rockbands.

Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem
Klassiek en modern ontmoeten elkaar dit jaar in de Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem. Het programma werd dit jaar gecureerd door Thomas Toussaint (Haarlem Blues Club), Bob Wiebes (Haarlem Jazz Underground, The Wolfhound, Stiel’s) en het Kennemer Jeugd Orkest.

In de Grote Zaal speelt het Kennemer Jeugd Orkest, gevolgd door onder andere Blvckforce, artiestennaam van de jonge drumbelofte Plamedi Ngonda die eerder dit jaar de Next Up talentenjacht won. Ondertussen ronken de speakers in de Kleine Zaal op de blues van Johnny Feel Good en Benjamin Streuer & The Saints, maar wordt ook genoten van de jazzy klanken van het Jurriaan Kurpershoek Trio.

Patronaat
Haarlems grootste poppodium bundelt de krachten met curatoren Ruggiero Zadra (Sounds Haarlem) en Raymon Jacobs (Hiphop Dubbel A). Bands en rappers staan garant voor wervelende popshows.

Zo staan aanstormend poptalent DUNE Aimee, genre-tovenaar Ayman Maas en flamboyante band The Void zij aan zij met de gruizige rockers van Severin Bells, en ontdek je ook het jongste hiphoptalent van de stad in Froese & Noov en S.T.E.V.E..

Schuur
Aan kunstvormen geen gebrek bij Schuur; Theaterwerkplaats Haarlem gaat samen met getalenteerde theatermakers en dansers een hele dag aan het werk om een geweldige voorstelling te creëren. Daarnaast keert het programma ‘Lettertypes’ terug met een programma bomvol woordkunsten.

Begin je dag bij Schuur dus met wervelende zinnen en prikkelende woorden van Amber Naomi of Fausto van Bronckhorst, laat je op straat vervoeren door Claribel Rodriquez en sluit af met de voorstellen van de Open Maaksessie van Theaterwerkplaats Haarlem.

Download de festival-app!
Net als vorig jaar maakt Open Podium Haarlem gebruik van de Nederlandse festival-app TimeSquare. Via deze app komen bezoekers helemaal in de stemming met een programma-overzicht, relevante informatie en ontvangen zij de laatste nieuwsberichten als eerst. Weet je niet waar je heen moet? Gebruik de ingebouwde routekaart om snel bij je podium naar keuze te komen.

Download de TimeSquare festival-app hier!

De timetable wordt binnenkort bekend gemaakt!