Patronaat volgens GreenStages2020 meest duurzame poppodium van Nederland

02 Juni 23
Patronaat voert de prestigieuze lijst aan met een gemiddelde score van 8,57 op gebied van duurzaamheid.

Duurzaam, natúúrlijk!
Patronaat heeft duurzaamheid al jaren hoog in het vaandel staan, onder andere door plastic wegwerpflesjes volledig uit te bannen middels een branding-samenwerking met Dopper. Daarnaast wordt er sinds de zomer van 2022 alleen nog maar vegetarisch of veganistisch eten geserveerd aan de artiesten en crewleden, tenzij er een specifiek verzoek om vlees binnenkomt. Ook volgt Patronaat de ‘Green Rider’ om touren zo duurzaam mogelijk te laten verlopen. 

‘We zijn ontzettend trots op deze score,’, aldus Manager Hospitality Lobke Borsboom, ‘dit laat zien dat ons harde werk om Patronaat blijvend te verduurzamen zijn vruchten afwerpt!’. Borsboom is tevens lid van het Patronaat Green Team; een werkgroep van enkele collega’s uit iedere afdeling binnen het podium dat periodiek samenkomt om de duurzaamheidsdoelstellingen te monitoren. 

Patronaat voert momenteel de lijst aan met een gemiddelde score van 8,57, wat significant hoger ligt dan het groepsgemiddelde van 6,76. De top drie wordt gecomplementeerd door poppodium TivoliVredenburg en Theater de Schalm in Veldhoven.

GreenStages2020
GreenStages2020 is een convenant bestaande uit een dertigtal theater en podia. De drie metingen, respectievelijk uitgevoerd op 4 maart ’20, 28 maart ’22 en 4 april ’23, worden uitgevoerd op basis van een aantal onderdelen. Deze zijn het beleid van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), maatschappelijke betrokkenheid & toegankelijkheid, communicatie, monitoring, eten & drinken, energie, water, reiniging, afval, mobiliteit en duurzame inkoop.