Patronaat verwelkomt Hillie Zoetelief als nieuwe Manager Programma & Marketing

17 Mei 22
Na een korte zoektocht vindt Patronaat in Hillie Zoetelief een ervaren en gedreven Manager Marketing & Programma!

Na een korte zoektocht vindt Patronaat in Hillie Zoetelief de perfecte opvolger voor Lisa de Jongh als Manager Programma & Marketing. Zoetelief, tussen 2001 en 2016 woonachtig in Haarlem en daardoor maar al te bekend met de stad, werkte tot voor kort als Hoofd Programma & Marketing van poppodium Bibelot in Dordrecht.

Hillie Zoetelief is allerminst een onbekende in de popsector; haar carrière kende een vliegende start als project assistent/manager bij diverse evenementorganisaties, waaronder Mojo Concerts en North Sea Jazz Festival. De overstap naar booking- en artistmanagement maakte haar direct verantwoordelijk voor grote Nederlandse namen zoals Chuckie, Sander van Doorn, Bizzey en FeestDJRuud. Daaropvolgend was Hillie tot oktober 2020 werkzaam als general manager bij boekingskantoor Topbillin’, met artiesten zoals The Opposites en De Jeugd van Tegenwoordig op het roster. Begin 2021 maakte zij de overstap naar Bibelot, en met een carrière even breed als indrukwekkend is Patronaat meer dan trots om haar te mogen verwelkomen.

‘Patronaat is na een bizarre periode van lockdowns in een stroomversnelling terecht gekomen, en kent een bomvol programma zowel binnen als buiten Patronaat’, aldus directeur Jolanda Beyer. ‘Om de creatieve ambities waar te kunnen maken, is een stevige organisatie met een ervaren manager en een fijne energie onontbeerlijk. Hillie heeft dit allebei en we kijken er dan ook naar uit om samen met Hillie Patronaat te doen schitteren als nooit tevoren’.

Hillie zelf staat dan ook te trappelen om te beginnen; ‘Toen ik in 2001 ging studeren in Haarlem had ik nog het idee dat je voor muziek en concertbeleving beter in Amsterdam kon zijn. Met mijn eigen ogen zag ik een paar jaar later het prachtige gebouw aan de Zijlsingel verschijnen.’ In de loop der jaren bezocht Hillie Patronaat regelmatig en zag het vol bewondering uitgroeien tot ‘één van de mooiste poppodia van Nederland’. Patronaat prijst zich gelukkig met Hillie Zoetelief als nieuwe Manager Programma & Marketing, die in het huidige team ‘een team ziet dat helemaal klaar is om juist nu mooie shows en evenementen te organiseren’.

Hillie Zoetelief start op 1 juni 2022 officieel als Manager Programma & Marketing van Patronaat.