Patronaat testlocatie voor evenementen met publiek!

07 April 21
Als het kon, schreeuwden we het van de daken: Patronaat gaat weer open! Tussen 9 en 30 april vinden in de gehele cultuursector testevenementen plaats.

Als het kon, schreeuwden we het van de daken: Patronaat gaat weer open! Tussen 9 en 30 april vinden in de gehele cultuursector testevenementen plaats om ervaringen op te doen met (snel)testinfrastructuur, waarbij wij eindelijk weer plek bieden aan geweldige artiesten en crews. Op 28, 29 en 30 april klinkt in onze grote zaal, Stage 1, muziek als vanouds van DeWolff, Altin Gün en Jungle By Night. Hang de slingers uit!

Met de testevenementen hoopt de overheid de bereidheid, beheersbaarheid en uitvoerbaarheid van sneltesten te onderzoeken. Wij zijn ontzettend trots en blij om mee te doen aan deze breedgedragen ‘proefmaand’, waar meer dan dertig podia verspreid door het land aan meedoen.

Wat kan de bezoeker verwachten?

Op alledrie de avonden verwelkomen wij maximaal 130 bezoekers, veilig en verantwoord binnen de opzet van ons Stage 1,5. Tijdens de testevenementen blijven de veiligheidsmaatregelen, zoals de anderhalve meter afstand en het dragen van een mondkapje, namelijk van kracht. Hoewel wij en de artiesten staan te trappelen van enthousiasme, staat veiligheid nog steeds voorop en hopen we in een eventueel latere fase meer maatregelen los te kunnen laten.

Wat wél weer kan tijdens de testevenementen, is drinken bestellen bij onze horeca! Eindelijk de tapkraan weer open, want wees nou eerlijk: wat is een concert zonder een drankje? Bestellen doen de bezoekers door de QR-code op tafel te scannen met hun smartphone.

Hoe ziet een bezoek eruit?

De bezoekers kopen uiteraard als eerste een ticket. 40 uur voor aanvang laat de bezoeker zich gratis testen, waarna zij binnen een uur de uitslag via e-mail ontvangen. Deze testuitslag plaatst de bezoeker in de corona-check app, wat dienst doet als digitaal testbewijs. Bij toegang toont de bezoeker het ticket en testbewijs, waarna zij eindelijk weer livemuziek mogen ervaren in Haarlems eigen popzaal.

Gedurende de avond wordt er ter plekke onderzoek uitgevoerd in de vorm van vragenlijsten, maar de bezoeker zal achteraf geen PCR-test hoeven te doen. Voor de volledige beschrijving wijzen we je graag door naar www.testenvoortoegang.nl . Hier kunnen ook afspraken gemaakt worden voor de gratis sneltesten die je nodig hebt om het evenement te bezoeken.

Wat is het verschil met de Fieldlab Evenementen, en wat maakt de testevenementen tot succes?

De Fieldlab Evenementen zijn specifiek gericht op (grootschalige) testevents, met als doel gevalideerde uitspraken te doen over het zo veilig mogelijk organiseren van evenementen. Deze testevenementen zijn een eerste stap naar heropening; middels toepassing van testbewijzen kan het sociale en culturele leven op gang worden geholpen. De resultaten van de Fieldlab Evenementen dienen wel als grondslag voor de testevenementen en de (eventuele) opschaling ervan.

De testevenementen zijn een succes als helder is wat de testbereidheid van verschillende publieksgroepen is, de struikelblokken van de testlogistiek zijn en hoe deze obstakels makkelijk kunnen worden opgelost, zodat de sector een stap dichterbij heropening is.

Op woensdag 7 april, om 14:00, start de online verkoop voor DeWolff, Altin Gün en Jungle By Night in Patronaat. Kom allemaal, wij zijn er klaar voor. Opdat we met deze testevenementen en geweldige line up bijdragen aan de (versnelde) heropening het culturele leven, en dat het mag voelen alsof je nooit bent weg geweest.