Patronaat start samenwerking met jongereninitiatief Triple Threat

16 Februari 21
Patronaat bundelt komend jaar de krachten met jongereninitiatief Triple Threat uit de Haarlemse buurt Schalkwijk.

Patronaat bundelt komend jaar de krachten met jongereninitiatief Triple Threat uit de Haarlemse buurt Schalkwijk. De partners maken momenteel nieuwe plannen voor 2021. Het doel van de intensieve samenwerking is om jongeren te omringen met kansen en mogelijkheden in de culturele sector.

De samenwerking zal bestaan uit vier onderdelen waarin beide partijen elkaar kunnen versterken: TTT Music, gericht op repetities en showcases, curatorschap voor een terugkerend Triple Threat event, educatie en tenslotte ook de ontwikkeling van jonge professionals. Er wordt dus verder gekeken dan alleen het bieden van een podium; Patronaat gaat zich opwerpen als talentontwikkelaar, opdrachtgever en inspirator voor de jongeren die zijn aangesloten bij Triple Threat.

We zijn geen vreemden van elkaar: regelmatig kwam Triple Threat al bij ons over de vloer voor showcases en besloten sessies, en ook het tienjarig jubileum werd in onze Grote Zaal gevierd. Maar juist nu is het tijd om de samenwerking duurzamer in te steken en vast te leggen. Okrah Donkor, directeur van Stichting Triple Threat: “Tijdens de Corona-uitbraak worden de verschillen in de maatschappij blootgelegd en zien wij de kloven groter worden. Juist in deze tijd is het in onze optiek extra belangrijk om te investeren in verbindingen. De jongeren laten zien dat wij naar ze luisteren, in ze vertrouwen en verantwoordelijkheid durven te geven, is dit jaar belangrijker dan ooit.”

Donkor geeft aan dat de Triple Threat doelgroep soms lastig in aanraking komt met cultuur. “We slaan de handen ineen om jongeren te omringen met kansen en mogelijkheden, juist jongeren die normaal gesproken niet zo snel in aanraking komen met cultuur in Haarlem. Triple Threat bedient bovendien een doelgroep die zich ondervertegenwoordigd voelt in het culturele aanbod, Patronaat wil samen met ons zorgdragen voor een inclusief aanbod.”

Samen met Triple Threat gaat Patronaat de aansluiting met jongeren uit de stad verder onderzoeken. “Hoe kan een podium als Patronaat zich verplaatsen in de belevingswereld van de jongeren? En deel uitmaken van die community? We willen de focus gaan leggen op het talent en de passie van deze doelgroep; Patronaat heeft de faciliteiten, kennis en expertise om hen te ondersteunen in hun pad naar zelfredzaamheid, maar zal de komende tijd waarschijnlijk nét zoveel van de jongeren en hun community leren, als zij van ons,” vult programmeur Lisa de Jongh aan. “En dat is het bijzondere aan deze intensievere samenwerking: we inspireren en enthousiasmeren elkaar continu. Dat gebeurde al bij de eerste gesprekken. Nu kunnen we het in de praktijk gaan brengen, in een jaar waar positieve boodschappen belangrijker zijn dan ooit.”

De eerste showcases en ook de vertoning van de 10-jaar TTT documentaire worden binnenkort gepland. Houd voor alle recente updates deze website in de gaten.