Patronaat lanceert Artist in Residence

11 Maart 21
In maart en april start Patronaat het Artist In Residence project: acht artiesten krijgen meerdere dagen toegang tot de zaal om daar toe te werken aan hun unieke liveproduct.

In maart en april start Patronaat het Artist In Residence project: acht artiesten krijgen meerdere dagen toegang tot de zaal om daar toe te werken aan hun unieke liveproduct. Dat liveproduct wordt in samenwerking met de crew van Patronaat ook uitgewerkt – denk bijvoorbeeld aan een liveregistratie, een livestream, een nieuwe live-show of een unieke samenwerking met bijvoorbeeld andere kunstenaars.

Op 12 maart gaat de eerste artiest van start in Patronaat, maar hier verklappen we alvast welke artiesten volgen:

12-15 maart: Waltzburg (indie/pop)

19-21 maart: EUT (indie/pop)

22-23 maart: Ludowic (eletronisch/audiovisueel)

25-28 maart: Veras (NL talig, pop, influencer)

29 maart – 1 april: Jeannette van Schaik (opera/klassiek)

2 april – 5 april: Amy Root (live electronisch)

19-21 april: Sheila & The Kit (indie/pop)

29 april-1 mei: Ruben Annink (NL talig, pop)

Enkele bijzondere projecten uitgelicht: Ruben Annink zal repeteren voor zijn EP release op 1 mei, en deze repetities live uitzenden vanuit Patronaat. Sheila & The Kit willen hun liveshow naar een hoger niveau tillen met extra focus op geluid en dynamiek. Amy Root gaat hun elektronische liveshow uitwerken met een live drummer, voor het eerst sinds ze optreden, en dat wordt daarna hun vaste live-set-up voor festivals en shows. Jeannette van Schaik moest haar Stage 1,5-shows wegens de coronamaatregelen afzeggen, maar wil de kaartkopers daarom een fantastische live opname cadeau doen, met o.a. een schilder die live mee schildert met de muziek. Influencer Veras zal een live optreden maken met etalagepoppen als publiek. Ludowic gaat werken aan een audiovisuele show waarbij alle faciliteiten van Patronaat qua licht en geluid ten volste benut gaan worden en EUT en Waltzburg gaan hun liveshows tot in de puntjes uitwerken.

Benieuwd naar meer? Houd onze Facebook & Instagram in de gaten voor tussentijdse updates over ons Artist in Residence project!