Patronaat behaalt gouden Green Key-certificaat

16 Februari 23
Op donderdag 2 februari behaalde Patronaat het gouden Green Key-certificaat, het hoogst haalbare duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland.
Katharina en Lobke, werknemers van Patronaat, nemen het gouden Green Key certificaat voor duurzaamheid in handen van de organisatie.

Op 30 januari werd Patronaat gekeurd door Green Key om de status (zilver) te verhogen naar goud. Door dit certificaat te behalen bewijst Patronaat opnieuw zich onvermoeibaar in te zetten voor een duurzamere toeristische en recreatieve branche. Dit gaat verder dan alleen energie- en waterbesparing van Patronaat. Zo droeg ook de maatschappelijke betrokkenheid van Patronaat bij aan de positieve keuring van Green Key, dat aangesloten bedrijven motiveert om bij te dragen aan een groenere, leefbare wereld. 

Van PET-fles tot insectenhotel
Patronaat is enkele jaren geleden al van PET-flesjes afgestapt, door een samenwerking aan te gaan met Dopper voor unieke Patronaat-branded Dopperflessen. Daarnaast stapte Patronaat in september 2021 over op een volledig vegetarische keuken. Ook scheidt het poppodium de afvalstromen, is er een insectenhotel op het achterbalkon en hangen er zwaluwnesten aan de muur.

Daarnaast stelt Patronaat zich beschikbaar voor maatschappelijke doeleinden zoals Haarlem Regenboogstad. Door deze normen, en nog vele meer, te behalen is de gouden Green Key-status volgens Green Key ‘meer dan verdiend’, en daar zijn we als Patronaat natuurlijk apetrots op. Maar van stilzitten willen we niks weten; verduurzaming kan immers altijd beter.

Over Green Key
Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland met circa 700 gecertificeerde bedrijven. Wereldwijd zijn er maar liefst 3700 bedrijven met Green Key in 67 landen. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Om het Green Key keurmerk te mogen dragen moeten bedrijven voldoen aan verschillende duurzaamheidsnormen, onderverdeeld in 12 thema’s.