Patromaatje is terug: duurzaam, digitaal én niet langer seizoensgebonden!

07 Oktober 22
Hét lidmaatschap voor verrassende, vernieuwende artiesten keert terug in volledig digitale vorm.
Afbeelding van het Patro

Patromaatje is al vijf jaar een diverse community voor avontuurlijke, nieuwsgierige muziekliefhebbers die hun tijd het liefst doorbrengen bij toffe, must-see liveacts in Patronaat. In die periode hebben onze Patromaatjes al heel wat bijzonders mogen aanschouwen, soms zelfs een heel festival (Alles Is Nu, Roots of Heaven 2022) of zogenaamde Grote Namen (Jett RebelThe Get Up Kids). Elke maand ontvangen de Patromaatjes persoonlijk bericht met daarin een eigen maandprogramma waar uit gekozen kan worden. Perfect voor de avontuurlijke en nieuwsgierige muziekliefhebber!

Het mag dus vanzelfsprekend heten dat Patromaatje ook komend seizoen weer van de partij is, zij het met een paar kleine veranderingen. Die zetten we hieronder graag in het kort voor je uiteen.

Instappen op elk moment
In het verleden haalde je het meest uit je lidmaatschap door deze zo vroeg mogelijk aan te schaffen; meteen aan het begin van het Patromaatje-seizoen in oktober. Werd je een half jaar later Patromaatje, dan betaalde je alsnog de volle prijs, maar dan slechts voor de resterende zes maanden. Terugkijkend misschien niet helemaal fair. Daarom is Patromaatje vanaf nu op jouw moment van aanschaf exact één jaar geldig. Stap je pas op 23 april 2023 in? Dan blijf je sowieso Patromaatje tot en met 23 april 2024. Wil je je lidmaatschap daarna doorzetten? Schaf dan opnieuw het lidmaatschap aan via Ticketmaster.

Volledig digitaal
Patromaatje begon als een fysiek pasje, wat natuurlijk hartstikke leuk was om te hebben. Daarom besloten we vorig jaar, toen Patromaatje semi-digitaliseerde, om op aanvraag nog wel pasjes te verstrekken als collector’s items. Ruim vijftig Patromaatjes vroegen deze pasjes daadwerkelijk op, een aantal dat helaas niet opweegt tegen het minimaal te bestellen plastic pasjes.

Omdat Patronaat ernaar streeft een voorloper te zijn op gebied van duurzaamheid in poppodiumland, is besloten om geen fysieke pasjes meer te maken. Patromaatje is vanaf nu dus volledig digitaal, duurzaam en niet langer gebonden aan een seizoen, maar aan jou; onze Patromaatjes.

Hoe koop ik een Patromaatje?
Dit gaat nog precies zoals je het van vorig seizoen gewend bent; gewoon via de Ticketmastershop. Het lidmaatschap wordt vervolgens gekoppeld aan je account, waarna je je tickets voor shows reserveert via de speciale Patromaatje Ticketshop. Hoe dit precies in zijn werk gaat, laten we je zien in deze handige instructievideo.

We hopen al onze oude en nieuwe Patromaatjes snel te zien in Patronaat!