Nieuw programma “ZERO23” van Triple ThreaT en Patronaat in september gelanceerd

25 Augustus 21
ZERO23 laat talentvolle jongeren zich op muzikaal niveau ontwikkelen.

Vanaf september 2021 zal de Schalkwijkse jongerencommunity Triple ThreaT zich tweewekelijks vestigen in Stage 2 van Patronaat om met een groep talentvolle jongeren te werken aan hun muzikale ontwikkeling. Het traject duurt een volledig seizoen, tot juli 2022, en wordt mede gefinancierd door Patronaat en het Haarlem On Stage project dat is ondersteund door onder meer het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Cultuurstimuleringsfonds en het VSB Fonds.

ZERO23 is een creatief programma waarbij de invulling deels wordt bepaald door Triple ThreaT, en deels door de jongeren zelf. Zij kunnen aangeven welke aandachtsgebieden zij belangrijk vinden. Samen met Patronaat worden de ambitieuze jongeren die meedoen aan dit project in contact gebracht met de achterkant van de muziekindustrie: zo krijgen ze workshops in rechten en publishing, een cursus licht- en geluidstechniek, festival- en podiumprogrammering, en spreken ze één op één met professionals uit het veld. Björn Hato, namens Triple ThreaT: “Met ZERO23 willen we een creatief programma bieden aan een selectie talentvolle jongeren die zich op muzikaal niveau willen ontwikkelen. Wij willen in dit traject jongeren verbinden aan professionals om zo de benodigde expertise en kennis over te brengen. Wij dienen als belangrijke brugfunctie en zorgen voor een gezonde doorstroming van jong talent naar de top.”

De deelnemende jongeren zitten vol ambitie en potentie, maar komen soms in hun eentje niet veel verder in hun carrière. ZERO23 kan hen helpen om een startpunt te bepalen en het netwerk te vergroten. Hato vult aan: “Op dit moment zijn er te weinig plekken waar jongeren terecht kunnen om hun talenten verder te ontwikkelen. Iedereen met een sterke wil en passie is welkom, maar we leggen wel nadruk op talent wat uit onze eigen stad komt. Daarom heeft ZERO23 een brugfunctie om een stempel te drukken in de Haarlemse cultuur door verbindingen te leggen tussen partijen en locaties die gelegen zijn in Haarlem en omstreken. Alle activiteiten zullen plaatsvinden in het Patronaat, dat maakt het Patronaat het middelpunt van alle verbindingen.”

Het project van Haarlem On Stage ondersteunt meer partijen uit de stad. Ook Irrational Library, Insayno, en Reggae Movement krijgen de kans om een terugkerend programma te maken samen met de programmeurs van Patronaat gedurende het seizoen 2021-2022. De aangesproken fondsen zijn unaniem positief geweest over het karakter van Haarlem On Stage, waarbij de niches en nieuwe talenten uit de stad een vaste plek in het podium van de stad krijgen. Hato: “De steun van de fondsen is ontzettend waardevol. Daarmee wordt niet alleen het geloof in de kracht van diversiteit uitgesproken maar ook het het belang van investeren in de jeugd. Het feit dat er meerdere fondsen zijn die dit ondersteunen maakt het project duurzaam en laat het draagvlak in de stad zien.”

Voor meer informatie over Triple ThreaT: stichting.triplethreat.nl of mail naar: info@patronaat.nl
Volg via de social media van Patronaat het project Haarlem On Stage. De sessies van ZERO23 zijn niet voor publiek opengesteld.