Inschrijven Rob Acda Award 2022 Day ’n Night editie start 25 oktober!

18 Oktober 21
Vanaf maandag 25 oktober 2021 start de inschrijving van de nieuwe editie Rob Acda Award “Day 'n Night”. Muzikanten krijgen de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière.

De award show van Haarlem is weer in aantocht! Rob Acda Award 2022 gaat weer van start en dit maal in een nieuw jasje. Vanaf 25 oktober 10:00 kan je jouw act inschrijven en kans maken op de vetste muziekprijs van de regio Haarlem!

De Rob Acda Award is een professionele muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Door deel te nemen aan de competitie krijgen muzikanten de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière. Deelnemers doen podiumervaring op, krijgen feedback van professionals, verwerven bekendheid en gaan potentieel naar huis met een rijk gevuld prijzenpakket.

Rob Acda Award Day ’n Night editie gaat dit jaar van start. In de “Day” versie gaat Rob Acda Award door zo als we hem kennen met voorrondes en een finale. Nieuw is echter de “Night” versie waar we muzikanten willen horen die meer affiniteit hebben met de nacht en de muziek die daarbij hoort. We voelen aan dat er vraag naar is in de stad, door al het talent wat zich in de nachten laat zien, hier zien we steeds meer professionalisering rondom deze acts. Door alle aandacht op de nachtcultuur in Haarlem is dit een logische stap. We hopen veel nieuwe talenten te kunnen scouten die in de nachten kunnen spelen en willen deze talenten de kans geven op een award met een bijpassend prijzenpakket.

Rob Acda was de eerste programmeur van Poppodium Patronaat en daarnaast een inspirerend bestuurslid van meerdere culturele organisaties. Ook was hij manager van bands als De Dijk en The Pretty Things. In de Haarlemse muziekscene stond hij bekend als een bevlogen persoonlijkheid. Bovenal was hij iemand met een uitgesproken mening over popmuziek. Met enorme bevlogenheid en een niet aflatende energie zette hij zich in om dit genre in de breedst mogelijke zin die plaats te geven die het in zijn ogen verdiende.

Rob Acda overleed in 1994. In 1995/1996 is de naar hem vernoemde muzikale competitie opgericht. Het concours stelt zich ten doel Rob Acda’s ideeën en idealen over popmuziek voort te laten leven en wil een blijvende eer bewijzen aan de veel te vroeg overleden Rob Acda.

Via deze pagina kan men zich vanaf 25 oktober inschrijven.
De voorrondes vinden plaats op de volgende data:
22 januari, 4 februari en 11 februari.
De Night editie vindt plaats in de nacht van 22 januari; dan zal ook direct de winnaar bekend worden gemaakt.
De finale zal plaats vinden in Stage 1 op 13 maart.

FAQ over de nieuwe editie:

Moet ik mijn act inschrijven voor Day, Night of allebei?
Vind je jouw act goed in het avond/concert/festival circuit passen, schrijf je dan in voor de Day Award! Het prijzenpakket (studioruimte, een speelplek op Bevrijdingspop, een plek bij Haerlemsche Helden) wordt geheel aangepast aan de wensen van de ambitieuze muzikant. Het genre waarin je speelt (rock, pop, folk, singer-songwriter, indie etc.) maakt niet uit. Zie jij jezelf echter liever in de nacht stralen, op electronische festivals de show stelen, pas je beter tussen de latere of vroegere uurtjes van een line-up? Dan is de Night editie iets voor jou. Onder meer interessant voor rappers, dj’s, producers, spoken word, electronische live-acts, experimentele acts en woordkunstenaars!

Kost het geld om mijn act in te schrijven?
Nee, inschrijven is geheel gratis.

Wat zijn de vereisten om mijn act in te schrijven?
Het is een regionale talentenprijs. We laten enkel acts toe die een link hebben met de regio Haarlem (en Amsterdam) – dat kan bijvoorbeeld zijn dat de act hier allemaal is opgegroeid, of dat 1 van de bandleden op dit moment in de regio woont. Heb je twijfels? Mail ons dan even op info@patronaat.nl

Wat gebeurt er na de inschrijving?
Een kleine club muziekprofessionals beoordeelt na 25 november 2021 alle inzendingen en kiest de beste en meest veelbelovende acts uit voor de voorrondes en de Night showcase. Over de uitslag valt niet te discussiëren! De jury is streng, maar rechtvaardig.

Wanneer hoor ik of mijn act door is naar de voorrondes?
Dat gebeurt in de eerste week van december, dus houd je inbox goed in de gaten! De correspondentie gaat via het adres dat is opgegeven in de aanmelding.

Wat gebeurt er tussen de selectie voorrondes en de daadwerkelijke voorrondes?
De bands en acts die zijn geselecteerd krijgen op kosten van Patronaat een coaching traject aangeboden! Samen met professionals van Patronaat en uit de industrie krijgen ze voorafgaand aan de voorrondes een stoomcursus muziek schrijven, performen en produceren. De workshops worden op 8 januari 2022 in Patronaat georganiseerd. Schrijf dus maar vast in je agenda! Deze university dag is ook te bezoeken voor acts die helaas niet door de voorronde selectie zijn gekomen en is gratis toegankelijk.