Even voorstellen: Michel Bloem, onze nieuwe Senior Programmeur!

24 Mei 22
Als voormalig programmeur bij onder andere Q Factory en co-oprichter van Boomerang Bookings is Patronaat met Michel Bloem meer dan verzekerd van een enorme aanwinst.

Persbericht: Patronaat verwelkomt Michel Bloem als senior  programmeur

Dubbel feest! Nadat Patronaat bekend maakte Hillie Zoetelief aan te hebben genomen als nieuwe Manager Programma & Marketing, mag de vlag weer uit voor de laatste aanwinst: Michel Bloem treedt op 1 juni aan als senior programmeur.

Michel Bloem programmeerde de afgelopen drieënhalf jaar voor Q Factory in Amsterdam, maar zijn muzikale carrière bracht hem onder andere ook als marketeer bij Paradiso en 5 Days Off, en als marketeer/live programmeur bij Bitterzoet. Zijn veelzijdigheid aan podia waar hij in het verleden programmeerde, komt hem dan ook zeer ten goede bij de samenwerkende mentaliteit van Patronaat. ‘Het voelt als een eer om me in te zetten voor een mooi en divers publieksprogramma in de verschillende zalen van Patronaat, maar ook bij de externe locaties zoals Caprera en Philharmonie’, aldus Michel. ‘De kans om ook op dergelijke locaties te kunnen programmeren, maakt deze kans alleen maar mooier’.

Terug waar het ‘begon’
Ondanks dat Michel de laatste jaren vooral actief was in de hoofdstad, is hij verre van een onbekende van Patronaat. Beter zelfs; Patronaat heeft de bescheiden eer om aan Michel’s vroegste muzikale vorming bij te hebben gedragen! ‘Als jonkie zag ik onder meer Gotcha!, en Ned’s Atomic Dustbin in Haarlem, twee van mijn eerste concerten,’ herinnert Michel zich. ‘Later kwam ik veelvuldig in Patronaat als liefhebber, maar ook als boekingsagent van artiesten zoals Sticky Fingers en Jack and the Weatherman.’

Want naast zijn werkzaamheden als senior programmeur voor Patronaat zal Michel ook werkzaam blijven als boeker van zijn eigen boekingskantoor Boomerang Bookings. Hier vertegenwoordigt hij onder meer artiesten zoals Ocean Alley, Sons of the East, Gumbo Kings en Pat Smith. Patronaat kan dit alleen maar toejuichen; een programmeur die ook buiten zijn werkzaamheden van Patronaat nauw betrokken blijft bij de industrie, geeft het vertrouwen altijd op de hoogte te zijn van de laatste muzikale ontwikkelingen en opkomende acts.

‘In goede handen’
Michel zal de programmering van Lisa de Jongh, die per 1 juni aan een nieuwe functie begint bij TivoliVredenburg, op zich nemen. ‘Ik ben ontzettend blij met Michel als nieuwe senior programmeur en weet zeker dat zowel het binnen- als buitenprogramma bij hem in goede handen is’, aldus de vertrekkende Lisa de Jongh. Patronaat beaamt dit vertrouwen en gaat nu, met Michel en Hillie als nieuwe gezichten op de Programma & Marketing-afdeling, een veelbelovende nieuwe tijd tegemoet.

Michel Bloem start op 1 juni als Senior Programmeur van Patronaat.