Elliot Boyd grote winnaar Rob Acda Award 2022!

19 April 22
Appels en bananen vergelijken zou Rob Acda, oud-programmeur van Patronaat, het noemen. De finale van de Rob Acda Award was weer spannend!

Afgelopen zondag streden zes acts om zich de winnaar van de Rob Acda Award 2022 te mogen noemen. Fleebag, Elvira, Elliot Boyd, 3 Point Landing, Ellis Day en Phil Meds kwamen elk met een compleet eigen geluid naar de grote zaal van Patronaat. Appels en bananen vergelijken zou Rob Acda, oud-programmeur van Patronaat, het noemen.

Elliot Boyd pakt de titel winnaar Rob Acda Award 2022 en daarmee hét plekje op de Bevrijdingspop line-up. Fleebag opent de avond en pakt het publiek helemaal in, zij gaan wederom naar huis met de publieksprijs. Op de tweede plek eindigt het Alkmaarse trio 3 Point Landing.

Dit is wat de Jury schreef over de finalisten:

Fleabag

Wie wordt er niet blij van Fleabag? Jullie energie op het podium is zó enorm ontwapenend dat jullie zonder enige moeite het publiek om de vinger winden. De nummers zijn nog wat ongepolijst, maar in de kern al goed en lekker catchy. Met wat meer podiumervaring zal alles op zijn plek vallen en zien we jullie zo in menig festival line up verschijnen.

Elvira

Wat een trip! Elvira neemt ons mee in haar kunstzinnige wereld vol verrassingen. Superknap hoe je in je eentje het podium vult. Blijf zoeken naar de balans in je experimentele composities. In deze fase kan het nog alle kanten op. Wordt  het meer toegankelijk zoals het laatste nummer, of nog weer een over the top tantrum zoals het eerste nummer? De jury is in elk geval gefascineerd.

Elliot Boyd

Elliot Boyd brengt een unieke combinatie van loops, live muziek en dans. Het grote podium past als een handschoen. Jullie benutten de ruimte om de indrukwekkende choreografie uit te voeren in alle glorie. Er blijft tijdens de show wat afstand tussen act en publiek, maar dat kunnen jullie best overbruggen. Al met al een indrukwekkend geheel met veel potentie.

3 point landing

3 point landing scoort gelijk met keytar en algehele aankleding. Jullie zien er werkelijk fantastisch de lichtjes en props helpen ons om meegenomen te worden in jullie theatrale sciencefiction universum. Let wel op de opbouw van je set. More is more in dit genre, dus gooi alles erin. Het laatste nummer is een ware climax met bijpassende moshpit. Ga zo door!

Ellis Day

Konden wij maar zo goed zingen zònder ontstoken amandelen. Met die zonnebril is ook niets mis: coole look. Jullie hebben een bijzonder complete show, catchy maar niet afgezaagd. De verhalende nummers nemen wendingen die kloppen. Probeer de stiltes tussen de nummers te beperken, dan  blijven we makkelijker in de sfeer. De jury heeft genoten van jullie heerlijke sound.

Phil Meds

Phils Meds is een energieke afsluiter en slaat een mooie brug naar de nacht. Hij brengt dat stukje hype wat nog ontbrak. Phil is een charismatische frontman en technisch zit het met de band ook wel snor. Werk je show vooral verder uit en ga nog meer op zoek naar je eigen verhaal. Het spoken word element is authentiek, hou dat vast!

De Rob Acda Award is een muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Zij krijgen middels de competitie de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière. Naast een uitgebreid prijzenpakket zullen de deelnemers ook veel begeleiding krijgen in de volgende stappen van hun carrière. Voor meer informatie & pers: info@patronaat.nl