De selectie van de Rob Acda Award 2023 is bekend

09 December 22
Het is eindelijk zo ver! De deelnemers van dé Haarlemse muzikantenwedstrijd zijn bekend. Dus zet de data met koeienletters in je agenda, want dit opkomende talent wil je niet missen.
De selectie van de Rob Acda Award 2023 is bekend

De deelnemers van de Rob Acda Award Day en Night zijn donderdagavond bekend gemaakt op Haarlem105 tijdens radioprogramma Sound of Haarlem. Patronaat is trots om te zien dat wederom zoveel lokaal talent op de competitie heeft gereageerd; ook dit jaar was het voor de programmeurs van het poppodium een opgave om tot een selectie te komen wegens de hoge kwaliteit van alle ingeschreven acts. De organisatie van de Rob Acda Award feliciteert alle deelnemers!

De volgende acts zijn geselecteerd voor de Rob Acda Award:

Eerste voorronde Day – donderdag 26 januari

– Oliver Aron

– CHAI

– Phil MEDS

– BANGS

Tweede voorronde Day – donderdag 2 februari

– Daisy Bellis

– Culi.

– Dutch Coast

– L’Asset

Finale Night editie – donderdag 9 februari

– RED SHADES

– Notulist

– Kankie Christus

– SIDECITY

– Salutingrome

Derde voorronde Day – donderdag 16 februari

– MØDI

– Lucas Rens

– MarynCharlie

– KOLBAK

De voorrondes van de Rob Acda Award Day zullen plaats vinden op 26 januari, 2 februari en 16 februari. De Night editie vindt plaats op 9 februari; diezelfde avond wordt een winnaar gekozen. De winnaar van de Night editie treedt ook op tijdens de finale van de Day editie in Stage 1 van Patronaat op 12 maart 2023. Na iedere voorronde van de Day editie wordt door de vakjury een winnaar gekozen die samen met de publiekswinnaar tijdens de finale zal strijden voor de winst. De volgorde van de acts wordt op de dag zelf door loting besloten.

Over Rob Acda Award

De Rob Acda Award is een professionele muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Ook dit jaar bestaat de wedstrijd weer uit een Day en een Night editie. In de Day editie is plaats voor bands en singer-songwriters. Bij de Night editie zullen artiesten deelnemen die meer affiniteit hebben met de nacht en de muziek die daarbij hoort: zoals rappers, dj’s, producers, spoken word of elektronische live-acts. Door deel te nemen aan de competitie krijgen muzikanten de kans om hun muzikale carrière een boost te geven. Deelnemers doen podiumervaring op, krijgen masterclasses en feedback van professionals, verwerven bekendheid en gaan potentieel naar huis met een rijk gevuld prijzenpakket met onder andere studiotijd en een optreden op Bevrijdingspop 2023.

Kijk voor meer informatie over de deelnemers op de sociale mediakanalen van de wedstrijd.

De Rob Acda Award wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Haarlem, Showrent, Sounds Haarlem en Alphenaar Muziekhandel.