CLUB3 presenteert Model.C3 met 3DMZ

19 Maart 24
Volledig 3D-geprinte bank siert expositie van CLUB3.
Bank CLUB3

Wat te doen met een expositieruimte waar je ook een plek wilt creëren voor je bezoekers om te ontspannen? Precies, je belt 3DMakerzone (3DMZ) en vertrouwt hen erop dat ze het perfecte lounge meubel op vernieuwende, duurzame en creatieve wijze ontwikkelen.

De Expo bevindt zich op de bovenste verdieping van CLUB3; een futuristisch ogende ruimte waar niet alleen plek is voor (lokale) kunstenaars, maar ook om te ontspannen. 3DMZ ontwikkelde samen met designstudio More Than Layers de zogeheten Model.C3, een multi-inzetbare loungebank met golvende vormen.

‘Op feestjes vind je op een bank vaak meer mensen dan ‘de bedoeling is’, aldus ontwerper Merel van Loon. Met dit uitgangspunt is zij aan de slag gegaan om een bank te ontwikkelen waar zoveel mogelijk mensen tegelijk gebruik van kunnen maken.

De ene kant van Model.C3 biedt traditionele zitruimte, de andere kant heeft een ondersteuning op barhoogte, waar je tegenaan kunt leunen. Het golvende ontwerp van Model.C3 maakt dit op een esthetisch aantrekkelijke manier mogelijk. ‘Conventionele technieken en materialen zoals hout of plaatmateriaal, zijn niet eenvoudig te gebruiken voor zo’n golvend ontwerp’, aldus van Loon. ‘Dit is met 3D-printen geen enkel probleem; je kunt er letterlijk alle kanten mee op.

Alle kanten op
De golvende vormen gaan alle kanten op. Dat kon dus niet met een traditionele 3D-printer gemaakt worden, die in evenredige horizontale lagen print. Daarom werd gebruik gemaakt van een XL robotarm, aangestuurd door nieuwe software van Adaxis. Hierdoor kon er in verschillende richtingen geprint worden.

Benieuwd hoe dat eruit zag? Check hier een speciale ‘making of video’, of kom natuurlijk langs bij CLUB3 om deze bijzondere bank zelf te ervaren!