Bouw je eigen poppodium in onze Expo!

14 Juni 24
Laat je fantasie de vrije loop en bouw het Patronaat van morgen tijdens twee inspirerende workshops!
Podium van de toekomst

Ter ere van het veertigjarig bestaan van poppodium Patronaat en de aanstaande opening van de tentoonstelling ’84-24: 40 Jaar Patronaat’ in het Noord-Hollands Archief, organiseert Patronaat samen met ontwerper en maker Jasper Bloem de inspirerende workshop ‘World-Building and Speculative Thinking’ in de Expo van Patronaat.

“We zijn allemaal architecten van onze eigen toekomst.” Jasper Bloem (1994) is een Nederlandse ontwerper en maker gevestigd in Eindhoven. In zijn werk transformeert hij onder andere gevonden objecten en interessante materialen tot speculatieve en spectaculaire werelden van de toekomst. De workshop ‘World-Building and Speculative Thinking‘ heeft als doel de deelnemers middels hun eigen fantasie actief te betrekken in technologie, design en kunst binnen een bepaald thema.

Fantasie de vrije loop
Publiek is van harte welkom om mee te doen aan de inspirerende workshop ‘World-Building and Speculative Thinking‘ met Jasper Bloem op vrijdag 21 juni van 20:30 tot 02:30 en zaterdag 22 juni van 20:30 tot 00:00! Ontwerper en maker Jasper Bloem neemt je mee in een creatieve reis naar het Poppodium van de toekomst. Werk alleen of in groepjes aan miniatuurgebouwen en gebruik diverse materialen en technieken onder Jaspers begeleiding.

Voor de workshop in Patronaat werken we binnen het thema ‘poppodium van de toekomst’. De deelnemers krijgen de opdracht om na te denken over het Patronaat van morgen. Ze gaan alleen of in groepjes aan de slag met het maken van een miniatuurgebouw of object op schaal 1:100. Onder begeleiding van Jasper worden er verschillende materialen en laagdrempelige technieken toegepast om deze bouwwerken tot stand te laten komen. Jasper zal de deelnemers ook uitdagen om na te denken over welke rol het gebouw vervult in de speculatieve stad. De werken kunnen individueel worden gedocumenteerd (met onder andere de eigen smartphone en door Jasper zelf in een mini fotostudio) en daarna collectief geplaatst op een platform. Gedurende de workshop ontstaat er zo een gezamenlijk kunstwerk, een stad, van verschillende toekomstvisies.

Tentoonstelling 40 Jaar Patronaat
Laat je fantasie de vrije loop en bouw samen aan een spectaculair poppodium van de toekomst! Documenteer je werk en zie hoe individuele creaties samenkomen tot een collectief kunstwerk. Deze interactieve workshop in de EXPO van Patronaat is onderdeel van de tentoonstelling ’84-24. 40 jaar Patronaat’, die op 5 juli opent in het Noord-Hollands Archief.