Zoca Flavor: Kush Band

Viering van gelijkheid en liefde met Soedanese ritmes
do 2 nov 2023
Stage 3
€ 5,00
Deuren: 20:00
Start: 20:45
Vorig evenement

Donderdag 2 november stuift een wervelwind van Afrikaanse percussie en ritmes door Patronaat met Kush Band; een viering van vrede, gelijkheid en liefde!

Eerst de naam…
Het koninkrijk Kush (1100 BC – 550 AD) lag in het gebied van het huidige Soedan en Zuid Egypte. Geneeskunde, wetenschap en kunsten waren van hoog niveau, en er zijn prachtige piramides te bewonderen uit die tijd. Vrouwen hadden een gerespecteerde plaats in het openbare leven, en het koninkrijk is door diverse koninginnen geregeerd. In zijn naam en in zijn teksten eert de band de waarden van vrede, gelijkheid en liefde!

En dan de muziek!
Vijf jaar geleden bracht bandleideR Mo Ahmed de traditionele Soedanese ritmes en woestijnliederen naar Nederland. Kush Band brengt complexe Afrikaanse percussie – reggae, Sufi Music, Sahara muziek – samen met westerse instrumenten zoals drums, gitaar, saxofoon, trompet en piano. Wervelende, energieke en meeslepende klanken met een stevige groove – het is muziek waarbij niemand stil kan blijven zitten!

In Kush Band spelen een aantal musici uit Soedan. Hun land wordt momenteel verscheurd door oorlog, wat de boodschap van de band des te urgenter maakt. Maar er spelen ook musici uit Nederland en andere nationaliteiten, de meesten geworteld in Utrecht.

Zoca Flavor
Het optreden van Kush Band is onderdeel van Zoca Flavor, het programma van Patronaat vol diverse en grensoverstijgende muziek.


Bezoek de website

Kom in de stemming!

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →