Grote evenementafbeelding: Verplaatst: WIES

Verplaatst: WIES

Dit evenement wordt verplaatst naar woensdag 21 september 2022. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht.
za 19 feb 2022
Stage 2
€ 16,00
Deuren: 19:30
Start: 19:30
Vorig evenement

Helaas kan dit evenement vanwege de huidige coronamaatregelen niet doorgaan en is daarom verplaatst naar woensdag 21 september 2022. Gekochte kaarten blijven uiteraard geldig, alle kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht van Patronaat. We hopen jullie te zien op 21 september!

“De aantrekkingskracht van WIES is door haar directe teksten als dat van een gezelschapsspel voor 7 tot 77, van Hazes tot Spinvis.” Aldus popjournalist Menno Visser van VPRO 3voor12. Ook twee jaar later snijdt dat citaat nog steeds hout, zoals te horen is op het debuutalbum Het Is Een WIES.

De plaat laat zich omschrijven als nederpop met een rauw randje, met ondertonen van alternatieve rock en elektronica, maar bovenal een onmiskenbare Do It Yourself-mentaliteit. Centraal staan de gedachtespinsels van zangeres en gitariste Jeanne Rouwendaal, die zowel de grote vragen stelt als de kleine dingen benoemt die een jongvolwassene bezighouden. De debuutsingle Soms Is Het Te Laat kwam in september 2019 al meteen op de playlists terecht van de radiozenders van de NPO en het toonaangevende popplatform VPRO 3voor12 nomineerde het nummer als Song van het Jaar. Kort na hun indrukwekkende entree zorgde de coronacrisis voor een dikke streep door een volgeboekte festivalzomer in 2020. Echter bleef het drietal niet bij de pakken neerzitten. In plaats van de geplande festivaloptredens vonden er ‘anderhalvemetershows’ plaats en waren er livestreams te zien. Bovenal heeft WIES het afgelopen anderhalf jaar gebruikt om aan nieuwe songs te werken, waaronder de singles Maar Ik Doe Het Toch, Barman, Meisje en Gewoon Je Maat. Dit hele traject werd vastgelegd in de documentaire Wat Als We Mislukken.

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.


Bezoek de website

Kom in de stemming!

Wist je dat...

...WIES met Radiostilte een plek won bij 3voor12 Song van het Jaar?
...'Barman' een ode is aan de lege kroegen en het thuiszittende barpersoneel in COVID-tijd?

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →