Grote evenementafbeelding: WIES + Aarde aan Daan

WIES + Aarde aan Daan

Dansbare Nederpop met een rauw randje
wo 21 sep 2022
Stage 2
€ 16,00
Deuren: 19:30
Start: 20:00
Vorig evenement

Dit is het verplaatste concert van 19 februari 2022. Kaartkopers hebben hierover bericht ontvangen. Alle kaarten blijven geldig.

“De aantrekkingskracht van WIES is door haar directe teksten als dat van een gezelschapsspel voor 7 tot 77, van Hazes tot Spinvis.” Aldus popjournalist Menno Visser van VPRO 3voor12. Ook twee jaar later snijdt dat citaat nog steeds hout, zoals te horen is op het debuutalbum Het Is Een WIES.

De plaat laat zich omschrijven als nederpop met een rauw randje, met ondertonen van alternatieve rock en elektronica, maar bovenal een onmiskenbare Do It Yourself-mentaliteit. Centraal staan de gedachtespinsels van zangeres en gitariste Jeanne Rouwendaal, die zowel de grote vragen stelt als de kleine dingen benoemt die een jongvolwassene bezighouden. De debuutsingle Soms Is Het Te Laat kwam in september 2019 al meteen op de playlists terecht van de radiozenders van de NPO en het toonaangevende popplatform VPRO 3voor12 nomineerde het nummer als Song van het Jaar. Kort na hun indrukwekkende entree zorgde de coronacrisis voor een dikke streep door een volgeboekte festivalzomer in 2020. Echter bleef het drietal niet bij de pakken neerzitten. In plaats van de geplande festivaloptredens vonden er ‘anderhalvemetershows’ plaats en waren er livestreams te zien. Bovenal heeft WIES het afgelopen anderhalf jaar gebruikt om aan nieuwe songs te werken, waaronder de singles Maar Ik Doe Het Toch, Barman, Meisje en Gewoon Je Maat. Dit hele traject werd vastgelegd in de documentaire Wat Als We Mislukken.

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: Aarde aan Daan

Support

Aarde aan Daan

Aarde aan Daan gaat op expeditie door de Nederlandse taal en zingt zijn bevindingen in dromerige en kleurrijke indiepop. De dagdroompop van Nederbelg Daan Hafkamp heeft een poëtische indiesound. De liefde bracht Daan van Amsterdam naar Antwerpen. Toen de liefde stuk liep bleef Antwerpen. En ontstond Aarde aan Daan. Aarde aan Daan had zijn lancering in België in 2020 via de halve finale van Humo's Rock Rally met onder andere supports van Froukje, Tourist LeMC & Clean Pete. De twee vorige singles van Aarde aan Daan behaalden #15 (Goed) en #3 (Onderuit) in de Voxlijst van Radio 1 in België. Ook op 3FM Alternative en Kink Indie was er airplay.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

...WIES met Radiostilte een plek won bij 3voor12 Song van het Jaar?
...'Barman' een ode is aan de lege kroegen en het thuiszittende barpersoneel in COVID-tijd?

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →