Wesenwille + Terzij de Horde

Hoogwaardige black metal uit Utrecht
do 19 Mei 2022
Stage 3
€ 15,00
Deuren: 19:30
Start: 20:00
Vorig evenement

De Utrechtse bands Wesenwille en Terzij de Horde slaan de handen in een gitzwarte showcase waar Nederlandse black metal centraal staat. Een genre dat de laatste paar jaar zowel nationaal als internationaal echt op de kaart is gezet en waarbij de scene in Utrecht een grote rol heeft gespeeld.

Beide bands zijn belangrijk exponenten uit diezelfde muzikale gemeenschap en blazen de luisteraar omver met ziedende black metal, die aan het denken zet en in vrijwel niets meer vergelijkbaar is met de Noorse oervaders.

Zowel Wesenwille als Terzij de Horde hebben recent nieuw werk uitgebracht, dat live ten gehore wordt gebracht op het prestigieuze festival Roadburn. Echter, deze avond te horen in Haarlem. Luister en huiver!

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: Wesenwille

Support

Wesenwille

Wesenwille is een van de vele hoogwaardige exponenten uit de black metalscene rond de Domstad. Bestaande uit leden die ook actief zijn in bands als Grafjammer, Verval, Weltschmerz en Wrang is het bijna een soort van supergroep te noemen. Na het vervallen van de ONRUST-show in januari, zijn we blij dat we de bij het Franse fijnproeverslabel Les Acteurs de l’Ombre Productions getekende groep alsnog mogen ontvangen. Verwacht gruwelijke vocalen, genadeloze riffs en een loodzwaar fundament aan bas en drums. Het eindresultaat is een gebalanceerde mix van pure dissonante agressie en meer transcendentale en atmosferisch, maar zelden consonant klinkende black metal. Een ijzige regen aan klanken die elke show weet te overweldigen.
Afbeelding voor support act: Terzij de Horde

Support

Terzij de Horde

Terzij de Horde combineert een amalgaam van progressieve black en doom metal met een rauwheid die doet denken aan extreme hardcore of chaotische screamo. Vernoemt naar een regel uit het gedicht "Einde" van de legendarische Nederlandse dichter Hendrik Marsman, is diezelfde donkere, vitalistische dichter een inspiratiebron voor de band. Begin april heeft de band het gloednieuwe werk 'In One Of These, I Am Your Enemies' uitgebracht. Een plaat die ingaat op hoe hele werelden worden gecreëerd en vernietigd - hoe de dominante krachten de realiteit vormgeven, domineren en vervolgens verwerpen.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Wesenwille bestaat uit leden van Grafjammer, Verval, Weltschmerz en Wrang?
Wesenwille iets betekent als ‘essentiële wil’, een term is van socioloog Ferdinand Tönnies?
Terzij de Horde vernoemt is naar een regel uit het gedicht "Einde" van Hendrik Marsman?

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →