Grote evenementafbeelding: Vorst In de Grond 2023

Dit evenement is tot stand gekomen met behulp van het VSBFondsFonds Cultuurparticipatie, Gemeente Haarlem en de Provincie Noord-Holland. Het valt onder de zogeheten Co-Creator Events, waarbij Patronaat de samenwerking met lokale makers aangaat. Zo biedt Patronaat een divers programma dat aansluit op de wensen van de stad en regio.

Vorst In de Grond 2023

met Mau Maus, Vitamin X, OUST en meer
wo 26 apr 2023
Stage 2
€ 15,00
Deuren: 19:30
Start: 19:50
Vorig evenement

Het koningshuis is nog niet gevallen, dus Minor Operation Bookings organiseert weer Vorst In De Grond-Fest! Ook dit jaar zal het Patronaat op koningsnacht podium bieden aan luide punk- en hardcorebands die hun onvrede over de samenleving niet onder stoelen of banken steken.

Al sinds 2014 kunnen tegenstanders van de monarchie zich hier het licht uit de ogen feesten zodat ze de volgende dag door alle oranje-onzin kunnen heenslapen! Zoals ieder jaar biedt Minor Operation Bookings weer een dikke line up aan teringherrie om met gebalde vuist een kolkende cirkelpit te doen ontstaan voor het podium.

Verder is het Minor Operation Donations-collectief ook aanwezig. Neem vooral je oude shirts/platen/boeken mee om te doneren of ga naar huis met een van de mooie gedoneerde spullen die tegen ieder aannemelijk bod aangeschaft kunnen worden. Alle opbrengsten gaan naar Choose Love/Help Refugees, die zich op een transparante en snelle manier inzetten voor zoveel mogelijk vluchtelingen in de wereld.

Haarlem’s punkplatform Minor Operation Bookings organiseert al meer dan 10 jaar punkrockshows in Haarlem in omstreken, waarbij het de beste underground punkrockacts uit de BeNeLux presenteert.


Bezoek de website

Dit evenement is tot stand gekomen met behulp van het VSBFondsFonds Cultuurparticipatie, Gemeente Haarlem en de Provincie Noord-Holland. Het valt onder de zogeheten Co-Creator Events, waarbij Patronaat de samenwerking met lokale makers aangaat. Zo biedt Patronaat een divers programma dat aansluit op de wensen van de stad en regio.

Line-up

Afbeelding voor festival act: Mau Maus

Mau Maus

Na 34 jaar is Mau Maus uit Sheffield terug van weggeweest. Het viertal maakte furore tijdens de UK82 golf, dankzij de The Society Rejects EP. Op Rebellion 2022 lieten ze zien het kunstje ook nog steeds niet verleerd te zijn.
Afbeelding voor festival act: Vitamin X

Vitamin X

Vitamin X is al 26 jaar ongeëvenaard wat betreft furieuze hardcore uit Amsterdam. Zie jullie in de pit!
Afbeelding voor festival act: OUST

OUST

Hyperactieve D-Beat met rauwe rockende randjes!

Afbeelding voor festival act: Prey

Prey

PREY bevindt zich in het niemandsland tussen noiserock en postpunk. Met leden die hun sporen hebben verdiend als (voormalig) lid van Tarantino, Bare Hands en meer.
Afbeelding voor festival act: Periot

Periot

Deze Arnhemse band gooit overal waar ze komen de knuppel in het hoenderhok. Als je nog niet van hun EP Petra of hun jaarlijkse Kutfeest hebt gehoord, dan mis je echt wat. Wees hierbij!
Afbeelding voor festival act: Floyd Hemorrhoid

Floyd Hemorrhoid

Pas op voor de meest vuige hardcore punk band van Haarlem en omstreken. Met leden van The Kaak en Asbest Boys!

Verzet

Helaas is het eerder aangekondigde Verzet geannuleerd in verband met het uit elkaar gaan van de band.
Festivalnieuws

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →