Grote evenementafbeelding: Van Dik Hout + driewieler

Van Dik Hout + driewieler

Nederlandse rockhelden met meerdere klassiekers op hun naam
do 30 mrt 2023
Stage 1
€ 28,50
Deuren: 19:00
Start: 19:45
Vorig evenement

Ze zijn op één hand tellen, de Nederlandse bands die het langer dan 25 jaar volhouden. Van Dik Hout mag zich in dat rijtje scharen. In de jaren negentig was de band een van de eersten die rock wisten te combineren met Nederlandstalige teksten. Met succes, want ‘Stil In Mij’ en ‘Alles Of Niets’ groeien uit tot heuse klassiekers. Ook in de jaren erna weet de band nog steeds hun muzikale stempel te drukken: van optredens op grote festivals als Pinkpop, Lowlands en Concert At Sea tot optreden tijdens het huwelijksfeest van Willem-Alexander en Máxima.

Vorig jaar won de band de Gouden Harp vanwege hun grote en belangrijke bijdrage – zo noemen artiesten als Suzan & Freek en Snelle Van Dik Hout een inspiratiebron – aan de muziekindustrie de afgelopen 25 jaar. ‘Als je even afstand neemt om te zien waar je staat en wat je hebt bereikt, ga je ineens dubbel en dwars beseffen wat je in handen hebt. Er zijn jaren geweest dat we ons ding deden en er verder niet bij nadachten. Het besef dat we impact hebben gemaakt en generaties na ons hebben beïnvloed, is prachtig. Het heeft ons doen opleven en het geeft extra energie’, aldus zanger Martin Buitenhuis. In februari brengt Van Dik Hout nieuwe muziek uit, die we ongetwijfeld net als de klassiekers in Patronaat gaan horen.

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: driewieler

Support

driewieler

‘Simplistische zolderkamerpop met een vleugje kleinkunst’. Dat muziek maken voor Julia Schutten, Thomas Heikoop en Silas Houtman een passie is, is geen nieuws meer. Los van elkaar verdienden ze hun sporen in de sessie, schrijf en productiewereld in en om Codarts Rotterdam. Op de kersverse, volledig zelf ingespeelde en zelfgeproduceerde EP laat driewieler een nieuw geluid horen in het land van de nederpop. Op het eerste gezicht grappige liedjes met dikke knipogen maar ondertussen een vrij serieuze ondertoon. Met invloeden van Lucky Fonz III, Wies, Froukje en Bløf is de sound van de EP divers, verfrissend en soms toch ook wel bloedserieus. We hebben het namelijk wél nog steeds over liefdesliedjes.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

… Van Dik Hout samen met Acda & De Munnik de gelegenheidsband De Poema’s vormden? Zij scoorden een enorme hit met ‘Mijn Houten Hart’.
… de band oorspronkelijk uit Den Helder komt, maar ook lang gerepeteerd heeft in Haarlem?
… ze samen met Herman Brood het liedjes ‘Pijn’ uitbrachten?
… ‘Stil In Mij’ werd geschreven in het rookhok van de plaatselijke pizzeria van Den Helder?

Onze favoriete tracks

" width="100%" height="352" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media">

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →