Grote evenementafbeelding: Tribute to Bob Marley

Extra informatie
• Vanaf 3 dagen voor de show ontvangen kaartkopers een uitgebreide mail met alle relevante bezoekersinformatie, inclusief het tijdschema.
• Patronaat accepteert alleen betalingen met pin. Bekijk hier alle betaalopties.
• Voor meer informatie over veilige aan- en doorverkoop van je tickets, locker verhuur, de bereikbaarheid en toegankelijkheid van Patronaat, klik hier.

Tribute to Bob Marley

One love, one heart: let's get together!
za 10 feb 2024
Stage 2
€ 18,50
Deuren: 21:00
Start: 21:45
Vorig evenement

Zaterdag 10 februari vieren we het leven van reggae-artiest, mister Bob Marley. Ieder jaar eert Reggae Movement Bob Marley rondom zijn verjaardag, 6 februari. Het is een traditie geworden om dat samen met de Tuff Sound Band en verschillende gastzangers uit de reggaescene te doen. Zij weten namelijk als geen ander de nummers van Bob Marley tot leven te wekken. Welke gastzangers er komen optreden houden we nog even geheim, maar DJ’s Sunshine & Rowstone draaien de avond aan elkaar!

Muzitaal presenteert Reggae als politieke boodschap
Voorafgaand aan het optreden neemt Rivke Jaffe je aan de hand van muziekfragmenten -veelal reggae- mee op reis door de politieke geschiedenis van Jamaica. De talk is onderdeel van Muzitaal en vindt plaats in bibliotheek Kennemerland Haarlem Centrum.

Voor beide programma’s zijn losse tickets of een combi-ticket beschikbaar.

Extra informatie
• Vanaf 3 dagen voor de show ontvangen kaartkopers een uitgebreide mail met alle relevante bezoekersinformatie, inclusief het tijdschema.
• Patronaat accepteert alleen betalingen met pin. Bekijk hier alle betaalopties.
• Voor meer informatie over veilige aan- en doorverkoop van je tickets, locker verhuur, de bereikbaarheid en toegankelijkheid van Patronaat, klik hier.

Afbeelding voor support act: Tuff Sound Band

Support

Tuff Sound Band

Tuff Sound Band speelt internationaal voor onder andere Queen Omega, Cali P, Shiwa en Rapha Pico en Miriam Simone. Individueel hebben de muzikanten talloze projecten lopen, maar voor Tuff Sound Band blijven de onvervalste reggae-artiesten altijd samen komen.
Afbeelding voor support act: Agiana

Support

Agiana

Agiana, een singer-songwriter van Jah Reflection, put haar inspiratie uit een mix van reggae, soul en jazzy arrangementen. Haar muzikale expressie weerspiegelt een diepe verbinding met thema's als liefde, leven en licht, met een specifieke nadruk op maatschappelijke kwesties. Door middel van diepe teksten en stemkleur brengt Agiana een unieke harmonie tot stand, die zowel de luisteraar raakt als aanzet tot reflectie op de wereld om ons heen.
Afbeelding voor support act: DJ Sunshine

Support

DJ Sunshine

Rivke Jaffe is hoogleraar stadsgeografie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze doet al meer dan twintig jaar veldwerk in de Jamaicaanse hoofdstad Kingston. In haar onderzoek naar stedelijke ongelijkheid besteedt ze aandacht aan thema’s als milieuvervuiling, crimineel leiderschap en veiligheid. Daarbij kijkt ze ook naar de rol van populaire cultuur zoals muziek, dansfeesten en straatkunst in hoe de bewoners van Kingston hun stad ervaren en becommentariëren. Meer over haar werk valt te beluisteren in een recente podcast over haar onderzoek of in een radio-interview over Jamaicaanse muziek.

Afbeelding voor support act: DJ Rowstone

Support

DJ Rowstone

Waar DJ Rowstone optreedt, ontstaat beweging. DJ Rowstone is een energieke en creatieve en veelzijdige DJ. Als slaapkamer-dj had hij een visie om positieve sferen te creëren binnen de reggae en dancehall scene. Nu speelt hij bij Reggae Movement en verschillende internationale acts als D-Major, Turbulence, Romain Virgo, Jesse Royal, UB40, Pressure Buss Pipe, Lutan Fyah en Jah Mason.
Afbeelding voor support act: Gene-Rae

Support

Gene-Rae

Gene-Rea, lid van de band Jah Reflection, onderscheidt zich als de rebelse kracht binnen de groep. Als singer- songwriter richt ze zich op politieke thema's en de complexiteit van onze wereld. Ze is door middel van haar doordachte composities, haar tekstuele en harmonieuze vaardigheden een rauw talent, die een krachtige kijk biedt op maatschappelijke kwesties.
Afbeelding voor support act: Jah Bird

Support

Jah Bird

Hij is gevormd door reggae muziek en zou geen dag meer zonder kunnen. Op 12 jarige leeftijd heeft hij in Ethiopia via een vriend Bob Marley leren kennen en was meteen hooked. In Nederland gekomen, begon een lange zoektocht naar een goede band. In 2004 werd Roots Creation een feit. Bewustwording van waar hij vandaan komt, zijn identiteit, de liefde voor Afrika, Rastafari. Iedereen staat gelijk aan elkaar. De taak met Roots Creation is zoveel mogelijk mensen hiermee te bereiken. 3 albums, 2 EPs en heel veel optredens verder voelt Jah Bird zich bevoorrecht frontman voor Roots te staan en spreken. Hij zegt altijd; neem muziek zo puur als het is. Muziek is geen competitie. One true love.
Afbeelding voor support act: Miriam Simone

Support

Miriam Simone

Is een veelbelovende reggae zangeres en radio-dj uit Nederland met Surinaamse roots. Ze begon al op jonge leeftijd met zingen en werd beïnvloed door o.a. Mary J. Blige, Sade en Aretha Franklin. Sinds 2009 focust ze zich echter volledig op reggae en heeft sindsdien diverse singles, mixtapes en EP’s uitgebracht.
Afbeelding voor support act: Motha Earth

Support

Motha Earth

Sinds 1989 is zij actief als zangeres, backing vocalist en songwriter gespecialiseerd in Zuidamerikaanse, Caraïbische en Afrikaanse muziek. Motha Earth en backing band Thunder! maken hun debuut op het Haarlemmer Houtfestival in 2015. De band brengt alle stijlen reggae met invloeden uit jazz, funk, afrobeat en soul. Het repertoire bestaat uit eigen nummers, mash-ups en eigentijdse covers waaraan elk bandlid zijn unieke touch meegeeft!
Afbeelding voor support act: Shiwa

Support

Shiwa

Shiwa is een van Europa’s toekomstige stemmen in de ‘new age’ reggae & dancehall beweging. Zijn Surinaams/Hindoestaans erfgoed maakt hem een uniek fenomeen. Zijn muzikale inspiratie is verweven met zijn culturele achtergrond, die van oorsprong uit de Indiase klassieke muziek is ontstaan en zich verder diep wortelt in de ruggengraat van de Reggae & Dancehall. Shiwa’s positieve frequencies en krachtig geluid zijn eufonisch. Met zijn voorouderlijke energieën bouwt hij een brug om gescheiden werelden te verbinden en gelijkenissen te manifesteren ten voordeel van een universele, rechtvaardige boodschap.
Afbeelding voor support act: Tjerk

Support

Tjerk

In 1988 krijgt Tjerk een cassettebandje met daarop Bob Marley's 'Live'. Dit is de hoofdreden dat hij de eerste stappen maakte in de muziek. Het reggae-virus is nooit meer uit zijn systeem gegaan. De liefde voor de muziek heeft hij in zijn band Tjerk& Liquid Sunshine gestopt.

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →