Grote evenementafbeelding: Tories – Gespreksavond | Keti Koti Editie

Tories – Gespreksavond | Keti Koti Editie

Gloednieuw verhalenpodium over maatschappelijke thema's.
wo 14 jun 2023
Stage 3
Deuren: 20:00
Start: 20:30
Vorig evenement

Het gloednieuwe verhalenpodium Tories nodigt je uit om jezelf onder te dompelen in de boeiende wereld van inspirerende individuen uit de levendige  kunst- en cultuurscene van Haarlem en omgeving. Door de samensmelting van muziek en verschillende kunstvormen zoals film, dans,spoken word en meer, nodigt dit platform je uit op een meeslepende reis door verhalen rond maatschappelijk belangrijke thema’s.

De eerste editie van Tories staat geheel in het teken van Keti Koti, een duik in het koloniale verleden van Nederland en de afschaffing van de slavernij. Deelnemers aan dit programma zijn gewaardeerde gasten: Micaela Cabrita da Palma, Yoshina Davelaar en Milton Koswal. De gewaardeerde gastheer, Winston Brandon, leidt de discussies en interacties van de avond.

De avond is gratis bij te wonen. Om een indruk te krijgen van het aantal gasten dat we mogen ontvangen vragen we je aan te melden via deze link.

 

 

Line-up

Afbeelding voor festival act: Micaela Cabrita da Palma

Micaela Cabrita da Palma

Micaela Cabrita da Palma is historicus en opgeleid tot museumconservator. Ze is één van de zes gidsen van de wandeling Sporen van Slavernij Haarlem waarin aandacht wordt besteed aan de zichtbare en onzichtbare koloniale sporen in de stad. Daarnaast is ze werkzaam bij het onderzoeksproject Pressing Matter: Ownership, Value and the Question of Colonial Heritage in Museums als herkomstonderzoeker waarbij zij zich richt op koloniale collecties in Nederlandse musea en universiteiten.
Afbeelding voor festival act: Yoshina Davelaar

Yoshina Davelaar

Yoshina Davelaar is een veelzijdige kunstenaar, docent en gemeenschapsleider. Ze inspireert studenten als docent in Tekenen en Schilderen en zet zich in voor geschiedenis en sociale rechtvaardigheid. Als gids van Sporen van Slavernij deelt ze kennis over de erfenis van slavernij en als lid van het bestuur van Stichting Keti Koti Haarlem organiseert ze evenementen.
Afbeelding voor festival act: Winston Brandon

Winston Brandon

Winston Brandon is een presentator, verhalenverteller en spreker afkomstig uit Haarlem. Als presentator is hij altijd op zoek naar verdieping en verbinding. Beleving gaat boven alles en zijn gesprekken en optredens worden altijd gekenmerkt door inzicht volle verhalen en verschillende vormen van culturele expressie. Als verhalenverteller neemt hij je graag mee in zijn buitengewone manier van denken en zijn fascinatie voor de rode draad binnen elk thema of onderwerp. Het podium voelt voor hem als een huiskamer en dusdanig weet hij een ontspannen sfeer te creëren waarin elke gast de beste versie van zichzelf kan laten zien en ons kan meenemen in hun belevingswereld.
Afbeelding voor festival act: Milton Koswal

Milton Koswal

"Kunst en cultuur hebben een speciaal plekje in mijn hart, omdat ik geloof dat ze de kracht hebben om mensen samen te brengen. Vanuit deze overtuiging volgde ik een opleiding ondernemerschap met een specifieke focus op de kunst- en cultuursector. Dit bracht me ertoe om B4REAL op te richten, een stichting die tot doel heeft onafhankelijke artiesten bewust te maken van de impact van hun muziek en de mogelijke valkuilen van de muziekindustrie. In mijn rol vind ik veel voldoening in het begeleiden en begeleiden van aspirant-kunstenaars, waarbij ik voor velen als een vaderfiguur fungeer."
Afbeelding voor festival act: DJ Remmington

DJ Remmington

Festivalnieuws

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →