Grote evenementafbeelding: Tories gespreksmiddag

Extra informatie
• Vanaf 3 dagen voor de show ontvangen kaartkopers een uitgebreide mail met alle relevante bezoekersinformatie, inclusief het tijdschema.
• Patronaat accepteert alleen betalingen met pin. Bekijk hier alle betaalopties.
• Voor meer informatie over veilige aan- en doorverkoop van je tickets, locker verhuur, de bereikbaarheid en toegankelijkheid van Patronaat, klik hier.

Tories gespreksmiddag

Gloednieuw verhalenpodium over maatschappelijke thema's.
zo 26 nov 2023
Stage 3
€ 5,00
Deuren: 14:00
Start: 14:30
Vorig evenement

Het gloednieuwe verhalenpodium Tories nodigt je uit om jezelf onder te dompelen in de boeiende wereld van inspirerende individuen uit de levendige kunst- en cultuurscene van Haarlem en omgeving. Door de samensmelting van muziek en verschillende kunstvormen zoals film, dans,spokenword en meer, nodigt dit platform je uit op een meeslepende reis door verhalen rond maatschappelijk belangrijke thema’s.

Deze tweede editie van Tories staat geheel in het teken van adoptie. We kijken naar de familie geschiedenis, roots en persoonlijke beleving van de gasten rondom dit thema, en maken een koppeling naar het koloniale verleden, aangezien we in het herdenkingsjaar zitten, en er verbanden te leggen zijn aan de bijdrage die dat heeft geleverd op interlandelijke adoptie.

Deelnemers aan dit programma zijn de gerespecteerde gasten José Montoya, Dilani Butink en DJ Carlitos Conexion. De gewaardeerde gastheer, Winston Brandon, leidt de discussies en interacties van de avond.

Dit evenement heeft vrije plaatskeuze en is zowel staand als seated.

Dit evenement is tot stand gekomen met behulp van het VSBFonds, Fonds Cultuurparticipatie, Gemeente Haarlem en de Provincie Noord-Holland. Het valt onder de zogeheten Co-Creator Events, waarbij Patronaat de samenwerking met lokale makers aangaat. Zo biedt Patronaat een divers programma dat aansluit op de wensen van de stad en regio.

Extra informatie
• Vanaf 3 dagen voor de show ontvangen kaartkopers een uitgebreide mail met alle relevante bezoekersinformatie, inclusief het tijdschema.
• Patronaat accepteert alleen betalingen met pin. Bekijk hier alle betaalopties.
• Voor meer informatie over veilige aan- en doorverkoop van je tickets, locker verhuur, de bereikbaarheid en toegankelijkheid van Patronaat, klik hier.

Line-up

Afbeelding voor festival act: José Montoya

José Montoya

Na jarenlang gespeeld te hebben in het professionele circuit, studeerde José Montoya in 2010 af als docerend maker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). José was als acteur in veel jeugdtheatervoorstellingen te zien. Hij speelde o.a. bij Maas, BonteHond, Likeminds, Het Toneel Speelt en bij Urban Myth in de voorstelling Martin Luther King die een Gouden Krekel won voor beste de jeugdvoorstelling van 2019.In 2021 maakte hij zijn eigen voorstelling ‘To be of nooit geweest’, waarin hij zijn adoptieverhaal verteld. Als geadopteerde Colombiaan en import-Amsterdammer voelde José Montoya zich altijd anders. Dankzij theater ontdekte José dat anders zijn juist zijn kracht was. Na jarenlang gespeeld te hebben ontstond de behoefte om anderen dit podium te kunnen bieden, want iedereen wil gezien worden.
Afbeelding voor festival act: Dilani Butink

Dilani Butink

Dilani Butink, fotografe en podcastmaker, werd in 1992 geboren in Sri Lanka en is kort daarna geadopteerd door een Nederlands echtpaar. Dilani klaagde in 2019 als eerste geadopteerde de Nederlandse overheid en de adoptiebemiddelingsorganisatie aan voor hun rol in haar frauduleuze adoptie. In 2022 oordeelde het hof dat de Nederlandse staat en het adoptiebureau beter hadden moeten controleren op misstanden bij de adoptie van Dilani, zeker omdat er destijds al vele signalen van adoptiemisstanden waren in Sri Lanka. Helaas gingen de staat en het bureau tegen deze uitspraak in cassatie en is Dilani nog steeds verwikkeld in deze slopende juridische strijd.
Na aanleiding van de rechtszaak heeft ze Pink Cloud Project opgericht, een platform waar Dilani via podcasts geadopteerden en deskundigen een stem geeft en bijdraagt aan bewustwording over de schaduwkanten van interlandelijke adoptie.
Afbeelding voor festival act: DJ Carlitos Conexion

DJ Carlitos Conexion

Geboren in Medellin, samen met zijn broer naar Nederland gekomen toen hij 3 jaar oud was. Hier groeiden ze op in de Bijlmer. Op zijn twintigste richtte hij met een groepje mensen Chicolad op, een organisatie voor het bij elkaar brengen van adopteerde Colombianen dmv cultuur, muziek en dans. In 1999 ging hij voor het eerst terug naar Colombia, een jaar later vonden hij en zijn broer hun biologische familie. Carlitos is DJ, latin promotor en daarnaast werk hij als gezinscoach.
Afbeelding voor festival act: Winston Brandon

Winston Brandon

Winston Brandon is een presentator, verhalenverteller en spreker afkomstig uit Haarlem. Als presentator is hij altijd op zoek naar verdieping en verbinding. Beleving gaat boven alles en zijn gesprekken en optredens
worden altijd gekenmerkt door inzicht volle verhalen en verschillende vormen van culturele expressie. Als verhalenverteller neemt hij je graag mee in zijn buitengewone manier van denken en zijn fascinatie voor de rode draad binnen elk thema of onderwerp. Het podium voelt voor hem als een huiskamer en dusdanig weet hij een ontspannen sfeer te creëren waarin elke gast de beste versie van zichzelf kan laten zien en ons kan meenemen in hun belevingswereld.
Festivalnieuws

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →