Tommy Tornado & The Clerks – EP release

Weergaloze ska-,rocksteady- en reggaemuziek!
vr 9 sep 2022
Stage 2
€ 9,50
Deuren: 20:00
Start: 20:00
Vorig evenement

Dit is het verplaatste concert van 18 december 2021.

Line up: Tommy Tornado & The Clerks, Gadjo Orkestra, DJ Tin Wish Tin.

Reggae Café is terug van weg geweest! Elke maand krijgen nieuwe en veelbelovende reggae acts de kans om op het podium van Patronaat te stralen, met muzikale omlijsting van de beste lokale DJ’s. Met dit seizoen een aantal nieuwe gezichten en oude bekenden, en een mix van unplugged concerten, onze favoriete resident dj’s en energieke liveshows.

Thomas Tommy Tornado’ Streutgers is wellicht de jongste vedette die Nederland op saxofoongebied rijk is. Al op 17 jarige leeftijd wint Tommy Tornado in 1997 de Big Boss Jazz Award, en sindsdien is zijn ster rijzende..

Met diverse formaties staat hij op podia in heel Europa. Zo speelt hij in de ska-,rocksteady-, reggeaformatie Rude Rich & the Highnotes, waarmee hij onder andere tourde en platen maakte met legendarische Jamaicaanse artiesten als Rico Rodiguez, Derrick Morgan, Alton Ellis, Dennis Alcapone,The Heptones, Ernest Ranglin,Winston Francis en U-Brown.

Maar Tommy Tornado gaat solo ook hard met de twee dikke platen ‘Sunrise’ en ”Cool Down’ op zak. Vanwege corona is de hele “Back On Track” tournee door Nederland, Belgie, Duitsland en Frankrijk gecanceld, en daarom is de tijd gebruikt om 4 nieuwe nummers te schrijven en op te nemen die ze deze avond laten horen.
In 2022 wordt het complete nieuwe album uitgebracht.

Tommy Tornado wordt bijgestaan door de retestrakke en altijd swingende band The Clerks.

Gadjo Orkestra
speelt muziek uit de Balkan. De band brengt energie, waanzin en melancholie naar de podia. Muziek met vaak ongebruikelijke maatsoorten waar vanzelfsprekend toch op gedanst kan worden. Muziek die wisselt tussen snelle tempi en hartverscheurende ballads, tussen het tragische en het extatische, tussen humor en eros.

De muzikale omlijsting van de avond wordt verzorgd door dj Tin Wish Tin.

Dit evenement is onderdeel van Haarlem On Stage. Haarlem On Stage wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Haarlem, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB Fonds en Rabobank Cultuurfonds.

Kom in de stemming!

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →