Grote evenementafbeelding: This Much I Know To Be True • SCHUUR

This Much I Know To Be True • SCHUUR

De nieuwe documentaire over Nick Cave
do 12 Mei 2022
Toneelschuur
€ 11,50
Deuren: 21:00
Start: 21:00
Vorig evenement

Een samenwerking die als muziek in de oren klinkt! De muziek- en filmprogrammeurs van de Schuur en Patronaat slaan de handen ineen voor een afwisselende serie aan muziek gerelateerde films met deze maand de nieuwe Nick Cave documentaire en voorgesprek!

De nieuwe documentaire This Much I Know To Be True brengt de uitzonderlijk creatieve samenwerking tussen muzikanten Nick Cave en Warren Ellis prachtig in beeld. Opgenomen in de lente van 2021 in London en Brighton, aan de vooravond van hun tour in het Verenigd Koninkrijk, geven de beelden kleur aan hun laatste twee studioalbums Ghosteen (Nick Cave & the Bad Seeds) en Carnage (Nick Cave & Warren Ellis).

De film toont de eerste keer dat deze albums live worden opgevoerd en samen met achtergrondzangers en strijkkwartet brengen Cave en Ellis de nummers tot leven. Een bijzondere bijdrage komt van hun vriendin Marianne Faithfull, met wie zij in het verleden veelvuldig samenwerkten.

This Much I Know To Be True sluit mooi aan op Dominik’s eerdere film One More Time with Feeling (2016), met een hoofdrol voor de diepe, persoonlijke vriendschap tussen Nick Cave en Warren Ellis. Deze nieuwe film geeft een belangrijk moment weer in de reis die Nick Cave en Warren Ellis afleggen. Een nieuwe optimistische fase, vastgelegd geheel in de geest van het duo.


Bezoek de website

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Regisseur Andrew Dominik stond eerder aan het roer bij films als Chopper, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford en Blonde.
Deze documentaire sluit mooi aan op Cave’s pseudo-documentaire 20.000 Days on Earth uit 2014.

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →