The Vacant Lots + Cymbaline

Amerikaanse post-punk band met minimalistische, primitieve rock ‘n roll songs
wo 30 nov 2022
Stage 3
€ 15,50
Deuren: 19:30
Start: 20:00
Vorig evenement

The Vacant Lots zijn een band die iedere post-punk fan eigenlijk gezien moet hebben. Ze zijn punk, maar dan minimalistisch, primitief en met een tikkeltje rock ‘n roll en een tikkeltje psychedelische sounds. Geliefd in New York en bij Iggy Pop, die de songs van het duo regelmatig draait in zijn show ‘Iggy Confidential’ op de BBC.

Na drie albums en samenwerkingen met Alan Vega, Anton Newcombe, Sonic Boom van Spacemen 3/Spectrum en Dean Wareham van Galaxie 500 verschijnt eind september hun vierde album ‘Closure’. Geschreven tijdens lockdowns en daardoor een kwetsbaar album geworden. ‘Closure’ brengt je daarnaast terug naar het New York van de jaren tachtig met haar clubs vol modern disco en post-punk. Dat belooft wat voor het optreden in Haarlem!

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.

Tijdschema (onder voorbehoud)
19:30 • Deuren open
20:00 – 20:30 • Cymbaline
21:00 – 22:15 • The Vacant Lots
23:00 • Sluitingstijd


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: Cymbaline

Support

Cymbaline

Cymbaline is een duo uit Utrecht, dat muziek maakt met analoge synthesizers, oude krakende drumcomputers en lo-fi vocalen. Met een voorliefde voor de underground uit de jaren ’70 weten ze een geluid neer te zetten dat doet denken aan Britse new wave en Duitse krautrock. Kortom: duister en recalcitrant, maar vooral ook melancholisch. In 2021 tekende de band bij het Duitse underground label Young & Cold Records, waarop in oktober 2022 hun debuutplaat ‘Computerleven’ wordt uitgebracht.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

… dat het duo eigenlijk ook Burlington, Vermont komt maar nu in New York woont?
… Jared Artaud in 2014 dichtbundel 'Empty Space' uitbracht?
… Alan Vega van de legendarische punkband Suicide te horen is op het nummer ‘Suicide Note’?
… de groep beïnvloed is door inheemse Amerikaanse drumtechnieken, Indiase tanpura, vroege rock ‘n roll en de bands The Gun Club en Television?

Onze favoriete tracks

" width="100%" height="352" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media">

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →