Grote evenementafbeelding: The Stones & Brian Jones

The Stones & Brian Jones

De muziek- en filmprogrammeurs van SCHUUR en Patronaat slaan de handen ineen
do 25 apr 2024
SCHUUR
Deuren: 21:25
Start: 21:30
Vorig evenement

Een samenwerking die als muziek in de oren klinkt! De muziek- en filmprogrammeurs van SCHUUR en Patronaat slaan de handen ineen voor een afwisselende serie aan muziek gerelateerde films. Op donderdagvond 25 april kun je in de Schuur genieten van een extra speciale muzikale vertoning van The Stones and Brian Jones. Stoneskenner Everaldo Pechler van Wap Shoo Wap Records leidt de film in. Na afloop kun je in ons Schuurcafé dansen op plaatjes gedraaid door Wap Shoo Wap.

Op 14-jarige leeftijd ontmoette regisseur Nick Broomfield gitarist Brian Jones toevallig in de trein. Jones was als één van de oprichters van The Rolling Stones in 1962 op het hoogtepunt van zijn succes, met de wereld aan zijn voeten. In deze film worden de zeven turbulente jaren belicht tot 1969, waarin Brian Jones de band moest verlaten. Kort daarna verdronk hij in zijn zwembad. Aan de hand van onthullende interviews met alle hoofdrolspelers en voor het eerst vrij gegeven archiefbeelden onderzoekt de gerenommeerde muziekfilmmaker in The Stones and Brian Jones hoe het creatieve muzikale genie verdween in de schaduw van de geschiedenis.

Extra informatie
Deze show vindt niet plaats in Patronaat, maar in SCHUUR. Adres: Lange Begijnestraat 9, Haarlem. Kijk voor alle informatie over de locatie, parkeren, bereikbaarheid en toegankelijkheid op www.schuur.nl.

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →