The Obsessed + Baardvader

De oervaders van de stoner, doom en sludge!
wo 31 Mei 2023
Stage 2
€ 18,00
Deuren: 20:00
Start: 20:30
Vier mannen posteren voor bandfoto van The Obsessed

The Obsessed is de stonerdoom-band rond zanger/gitarist Scott ‘Wino’ Weinrich, de levende legende die ook onderdeel heeft uitgemaakt van bands als Saint Vitus en Spirit Caravan. Samen met The Obsessed ligt hij ten grondslag aan het moderne doom metal geluid dankzij het gelijknamige debuutalbum, ‘Lunar Womb’ en ‘The Church Within’. Dijken van platen die vol staan met Black Sabbath-worship.

De echte liefhebbers kennen het verhaal: na het verlaten Saint Vitus richt Wino The Obsessed opnieuw op, een band die hij eind jaren ’70 in Washington D.C. had opgericht. Muzikanten die de hergeboorte van de band meemaken zijn onder andere Dale Crover en Scott Reeder, die later zelf naam maken in bands als Melvins en Kyuss. In 1995 en drie platen verder houdt de band het weer voor gezien.

Meer dan vijftien jaar later verbazen ze vriend en vijand met een reünieshow op Roadburn 2012, vijf jaar later gevolgd door een nieuwe studioplaat ‘Sacred’, de eerste in 23 jaar. Het laat een band horen in topvorm, die tot op de dag van vandaag de pannen van het dak speelt.

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.


Bezoek de website
Baardvader

Support

Baardvader

Baardvader is vlammende stonerrock band vanachter de Haagse duinen. Een vertrouwd maar uniek geluid gepresenteerd op een moderne manier. Gevormd uit verschillende bands, keert Baardvader terug naar de essentie van rock door nieuwe energie in het genre te injecteren. Eindelijk, na twee jaar in de maak, werd ‘Foolish Fires’ uitgebracht in 2022, waarover Never Mind The Hype schreef "...een knap stukje stoner, fuzz en grunge van eigen bodem."

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Wino was ook van de partij in Dave Grohl's all-star metalproject Probot.
Geïnspireerd door The Monkees, The Beatles, Jimi Hendrix, Frank Zappa, enBlack Sabbath begon Wino met muziek maken.
Wino is al meer dan veertig jaar actief in bands!

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →