Grote evenementafbeelding: The Last Waltz • Cinema Caprera

The Last Waltz • Cinema Caprera

met een inleiding door Yorick van Norden en Band
za 3 sep 2022
Caprera
€ 19,50
Deuren: 19:00
Start: 20:15
Start Film: 21:00
Vorig evenement

De legendarische muziek documentaire The Last Waltz (1978) met de ongeëvenaarde line-up van rocksupersterren van regisseur Martin Scorsese is dit jaar prachtig gerestaureerd in 4K door MGM Studios uit de Criterion Collection. De film beleefde een bijzonder re-release op het afgelopen Cannes Classics film festival in Frankrijk. Een van de allerbeste concert films ooit is nu op deze bijzondere avond bij Caprera eindelijk opnieuw te beleven. 

The Last Waltz gaat over het historische Thanksgiving Day afscheidsoptreden van The Band in 1976, De Canadees-Amerikaanse groep onder leiding van Robbie Robertson. The Band verwierf in eerste instantie bekendheid met het begeleiden van Bob Dylan, maar brak later zelf door dankzij debuutalbum Music from Big Pink uit 1968. In 1976 besloten de leden van The Band om te stoppen met optreden, maar niet voordat ze nog één speciaal optreden geven.

Op het podium van de Winterland Ballroom in San Francisco geeft The Band het laatste optreden. Die show werd vastgelegd door regisseur Martin Scorsese (bekend van films als Goodfellas, The Departed en The Irishman). Maar Scorsese is niet de enige grote naam die The Band aan zich verbindt tijdens The Last Waltz. De groep nodigt namelijk een indrukwekkende lijst met gastartiesten uit. Onder meer Neil Young & Joni Mitchell, Neil Diamond, Van Morrison, Eric Clapton, Bob Dylan, Ronnie Wood & Ringo Starr passeren de revue. Het concertmateriaal wordt afgewisseld met beelden van repetities en interviews met de verschillende bandleden. De film is een uniek tijdsdocument en een onvergetelijk moment in de muziekgeschiedenis.

Cinema Caprera wordt gepresenteerd in samenwerking met SCHUUR en Caprera.


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: Yorick van Norden en Band

Support

Yorick van Norden en Band

Voorafgaand aan de filmvertoning spelen Yorick van Norden en zijn band passende muziek bij The Last Waltz. De Haarlemse singer-songwriter is groot liefhebber en zal de inleiding meer dan recht aandoen.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Onder meer Neil Young & Joni Mitchell, Neil Diamond, Van Morrison, Eric Clapton, Bob Dylan, Ronnie Wood & Ringo Starr passeren de revue.
Een uniek tijdsdocument en een onvergetelijk moment in de muziekgeschiedenis.
De film is geselecteerd door de Library of Congress voor bewaring in de National Film Registry van de Verenigde Staten.

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →