The Indien

Levendige popsongs met een alternatieve inslag
do 11 Mei 2023
Stage 2
€ 14,00
Deuren: 19:30
Start: 19:30
Vorig evenement

The Indien is terug. Dansbaarder en met meer invloeden uit het verleden dan je van de groep gewend bent. Hun nieuwe single ‘Born Again’ is slechts het begin van een nieuwe reeks songs die we later dit jaar – samen met een album – kunnen verwachten. In de liedjes hoor je een passie voor psychedelica en soul uit de jaren ‘70 in combinatie met een hunkerende stem die je in de ziel raakt.

The Indien is het project rondom Rianne Walther. The Indien speelt met invloeden uit het verleden maar maakt in de kern levendige popsongs met een eigenzinnige inslag. Tracks zijn opgebouwd rond de herkenbare stem van Rianne, vaak met uitgeklede percussie, filmische gelaagdheid en gitaarmelodieën. “De basis is altijd popmuziek, hoewel het wel een beetje naar de alternatieve kant neigt”, zegt Rianne. “De backbone van onze muziek wordt meestal live opgenomen, maar een groot deel van de productie vindt plaats in sessies thuis. Het is pop, vibey… maar ook met een DIYgevoel.” Hun eerste EP ‘Hiatus’ bracht de groep naar Lowlands, Paaspop en The Great Escape, maar ook naar het Britse label Disturbing London.

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: Philine

Support

Philine

Met haar heldere zang en eerlijke verhalen trekt Philine al snel je aandacht. De 22-jarige zangeres uit Rotterdam opende al voor artiesten als Froukje en Maaike Ouboter, werd gekozen als 3voor12 Talent van de Popronde-editie 2021 en bracht vorig jaar haar debuut-EP genaamd "Somewhere Else" uit. Haar songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen en doen denken aan Dolly Parton, Fleetwood Mac, girl in red, Phoebe Bridgers en Clairo.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

… de band vergeleken wordt met Jefferson Airplane, Fleetwood Mac, The Black Keys en Tame Impala?
… The Indien mocht optreden tijdens het Engelse NME’s Cinejam en ze daar het podium deelden met Tinie Tempah en A2?
… bassiste Janneke Nijhuis ook meespeelt bij Thijs Boontjes Dans- en Showorkest en gitarist Kas Lambers ook bij Lucas Hamming te horen is?

Onze favoriete tracks

" width="100%" height="352" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media">

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →